Varaždin i Slaven Belupo remizirali, Cibalia s Kantride odnijela bod

POPODNEVNE subotnje utakmice 22. kola HNL-a završile su remijima. Cibalia je odnijela bod s Kantride, a Slaven Belupo iz Varaždina.

> Split svladao Zagreb, Zadar Lokomotivu, a Šibenik Osječane

Iako je utakmica obilovala prilikama na obje strane, na Kantridi gledatelji nisu vidjeli pogotke. Cibalia je u goste kod Rijeke stigla nakon poraza od Dinama i mogu biti zadovoljni što se vraćaju s bodom nakon što je domaća momčad gotovo cijelu utakmicu stvarala veliki pritisak kako bi došla do pobjede. Riječani su prijetili preko Kreilacha, Štroka i Čuline, ali udarce koji nisu završili pored ili iznad gola, zaustavljala je vinkovačka obrana. Nisu gosti bili bez prilika, zaprijetili su u nekoliko navrata, a posebno opasan bio je Bartolović.

Varaždin je dočekao Slaven Belupo pred svojim navijačima koji mogu žaliti za ispuštenim vodstvom, ali remi je bio možda i najpravedniji rezultat s obzirom na nekoliko dobrih pokušaja Koprivničana. Prvu veliku šansu imao je benko koji je početkom utakmice opalio s 22 metra, ali neprecizno. Uzvratili su domaći preko Škvorca, ali prvi gol pao je tek u 43. minuti. Varaždinci su poveli pogotkom Glavine iz blizine nakon pogreške gostujuće obrane. Isti je igrač zaprijetio i na početku drugog dijela, ali nije pogodio okvir gola. Škvorc se onda našao na 12 metara, ali je loše reagirao i poslao loptu pored vratiju. U 53. minuti Leon Benko presudio je bivšem klubu pogotkom za 1:1, a taj je rezultat ostao do kraja utakmice.

Pročitajte više