BITKA ZA PRVU LIGU

VARAŽDIN - ŠIBENIK 3:1 Leon Benko odveo Varaždin u prvu ligu

Foto: Pixsell, Index

U DIREKTNOM sudaru za ulazak u 1. HNL Varaždin je pobijedio Šibenik 3:1 pred devet tisuća gledatelja i ušao u Prvu HNL. Dva gola je zabio Leon Benko, jedan Glavica, a za Šibenik je precizan bio Ampem.

Varaždin je derbi dočekao s dva boda više od Šibenika i pobjedom pred svojim navijačima pobjegao je izravnom konkurentu na nedostižnih pet bodova viška.

"Želim se zahvaliti dečkima, četiri mjeseca smo lovili Šibenik i uspjeli smo. Odigrali smo odlično, u drugom dijelu smo zakomplicirali situaciju, ali smo ipak uspjeli. Zaslužili smo gledati prvoligaški nogomet u Varaždinu", kazao je trener novog prvoligaša Branko Karačić.

Šibeniku ostaje utjeha da će imati još jednu priliku za povratak u prvoligaško društvo u dodatnim kvalifikacijama protiv Istre 1961. 

 

Posljednju prvoligašku utakmicu na stadionu u Varaždinu gledatelji su gledali 24. travnja 2012. kad je Varteks izgubio od Dinama s 0:4. Sedam i pol godina kasnije prvoligaška karavana se vraća u grad.

Varaždin i Šibenik su odigrali odličnu utakmicu u kojoj je moglo biti još pogodaka.

Domaćin je poveo u 41. minuti golom Leona Benka iz kaznenog udarca koji je skrivio Zvonimir Blaić oborivši Dejana Glavicu. Šibenik se vratio u život izjednačivši u 50. minuti preko Princea Ampema nakon sjajne asistencije Davora Kukec.

Varaždin je u 62. minuti stigao u novu prednost lijepim pogotkom Glavice s ruba kaznenog prostora, a sedam minuta kasnije dogodio se možda i ključni trenutak utakmice.

Karlo Bilić je načinio neoprezan prekršaj zaradivši drugi žuti karton i isključenje i Šibenik se našao u teškoj situaciji. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Benko pogodivši u 77. minuti sjajno iz slobodnog udarca za velikih 3:1. Bio je to njegov 21. gol ove sezone

Kolo prije kraja Druge HNL na ljestvici vodi Varaždin s 50 bodova, Šibenik ima 45 bodova, Dugopolje 43 boda...




SASTAVI;

Varaždin -  Nevistić; Perković, Zebić, Čelić, Miličević; Babić, Brlečić; Glavica, Jertec, Fućak; Benko.

Šibenik - Labrović; Blaić, Pandža, Bilić, Vukorepa; Bulat, Maleš, Roca; Kukec; Kendeš, Ampem

Varaždinci su danima čekali ovu utakmicu. Stadion je bio rasprodan, a i Funcuti su došli u velikom broju. Bila je to odlična utakmica u prekrasnoj atmosferi.

Igrači Šibenika su jučer stigli u Varaždin. Na autoputu od Zagreba do Varaždina bio je veliki broj policije koja legitimira sve gostujuće navijače.

Toni Dalić, jedan od glavnih ljudi u klubu, bio je današnji domaćin, a njegov otac Zlatko ovaj put je samo uživao na tribini. Zagrijavanje navijača Varaždina bilo je u Ivankovićevom kafiću Contra. 

Na utakmici je bio i novi dopredsjednik Uprave Hajduka Lukša Jakobušić koji je u društvu Zlatka Dalića gledao utakmicu.



Osim Zlatka Dalića, na utakmici je stigao i Željko Krajan, kao i legendarni Davor Vugrinec. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više