Vatreni za bazu u Njemačkoj izabrali dvorac

HRVATSKA reprezentacija najvjerojatnije će za vrijeme Svjetskog prvenstva u Njemačkoj sredinom sljedeće godine boraviti u kampu u Velenu, u dvorcu iz 16. stoljeća.

"Još uvijek očekujemo pismo iz Njemačke sa svim uvjetima i obvezama, no Velen je naš definitivni favorit. Ispunjava najviše kriterija koje potražuje naš stručni stožer i najvjerojatnije ćemo se odlučiti za njega. Službeno će biti potvrđeno na ždrijebu 9. prosinca." - za Index je izjavio Zorislav Srebrić, glavni tajnik HNS-a. 

Hotel Sport Schloss u Velenu smješten je u regiji Nordrhein-Westfalen. Okružen je brojnim  parkovima, u neposrednoj blizini je centar gradića, kao i nogometno igralište.

U nedjelju je kamp posjetio i Vlatko Marković, predsjednik HNS-a, koji se njime oduševio.

"Ovo je jedan od najboljih kampova koje sam u životu vidio i nema dvojbe da je naš prvi izbor." - kazao je Marković, a prenose službene stranice Hrvatskog nogometnog saveza.

I Zlatko Kranjčar, izbornik reprezentacije koji je krajem prošlog mjeseca sa Zorislavom Srebrićem i asistentom Tomislavom Ivkovićem boravio u Njemačkoj gledajući moguća odredišta, oduševio se kampom.

U uži izbor su tada ušli i kampovi u Ludvigsburgu i Tegernseeu, no Velen je prevladao, što nije ni čudno jer se radi o reprezentativnom hotelu prve klase čije su 94 hotelske sobe smještene u pet povijesnih zdanja.

Sobe su uređene u konvencionalnom Meier stilu, a njihova se kvadratura kreće između 17 i 54 četvorna metra.

Na Internet stranicama Hotela Sport Shlossa Velen hvali se njihov kulinarski šarm te navode brojne sportske mogućnosti koje hotel pruža, od tenisa do golfa.

Cijene smještaja variraju od 150-300 eura po danu, ovisno o sobi i terminu u kojem se rezervira boravak.

Velen je gradić s otprilike 12.000 stanovnika, a 2003. godine je dobio titulu rekreativnog centra, odobrenu od države.

Pročitajte više