Vatreno na vaganju za FFC 26, Stošić urlikao na Staringa: "Ja sam novi prvak"

Foto: FFC

FINAL FIGHT Championship se vratio u Linz te je dan uoči eventa u TipsAreni održana konferencija za medije na kojoj su prisustvovali predsjednik promocije Orsat Zovko, ‘matchmaker’ Marko Petrak, glavne zvijezde MMA dijela programa – Dion Staring i Darko Stošić te kick-boksači Shkodran Veseli i Kristijan Franjić.

Nakon uvodnih riječi kojima su predstavljeni sudionici ove press konferencije riječ je preuzeo predsjednik FFC-a.

“Jako sam sretan što smo po drugi put posjetili Linz. Moram priznati da se ovdje osjećamo gotovo pa kao kod kuće jer smo ponovno sjajno ugošćeni. Ovaj event je jedan od najvećih po popisu borbi, a vidjet ćete da je i produkcija puno uznapredovala od posljednjeg puta. Sutra ćemo gledati tri borbe za titulu i jako se veselim eventu koji nas očekuje”, izjavio je Zovko pred okupljenim novinarima.

Glavna borba MMA dijela večeri bit će ona za teškaški pojas u kojem će snage odmjeriti aktualni prvak, Dion Staring, i mladi izazivač iz Srbije, Darko Stošić. Podsjetimo, dvojac se trebao boriti na FFC-ovom eventu Springfieldu, no ozljeda nizozemskog borca je prolongirala njihov susret.

“Zbog ozljeda iz prethodne borbe nisam mogao kvalitetno odraditi pripreme te smo se odlučili na otkazivanje tog meča. Sada su iza mene dobar kamp i pripreme te mogu reći kako sam spreman za još jedan rat i spektakl”, najavio je Staring ovaj meč.

Nakon Nizozemca, mikrofon je preuzeo srpski borac koji je prilično samouvjereno najavio preuzimanje titule FFC-ovog prvaka.

“Kao što sam već izjavio, Staring mi je otkazivanjem tog meča učinio uslugu. Bio je to dalek put i moj prvi posjet SAD-u. Sada sam se sigurno bolje pripremio, odradio sam dobar kamp u Nizozemskoj gdje sam sam trenirao s najboljim borcima, kako iz UFC-a, tako i iz Nizozemske. Kondicijski sam također sjajno pripremljen. Dion nije ništa loše rekao o meni tako da neću ni ja o njemu. Poštujem ga kao borca starijeg od sebe. Ima puno više mečeva i borio se sa zaista vrhunskim borcima. Čast mi se boriti protiv njega, on je nositelj ovog pojasa koji meni puno znači. Spreman sam, sutra očekujte pravi rat u ringu i novog prvaka. To je neizbježno, smjena generacija dolazi i ja sam novi prvak, a njemu želim svu sreću u nastavku karijere”, poručio je samouvjereno Stošić kojem je ovo bila prva press konferencija u karijeri.

Nakon boraca riječ je ponovno pripala predsjedniku Zovku koji je podsjetio na FFC-ov uspješni posjet SAD-u, kao i na potpisivanje ugovora s jednom od tamošnjih najvećih TV kuća – CBS Sportsom. Također, najavljene su i velike stvari za iduću godinu tijekom koje hrvatska promocija namjerava održati šest priredbi u SAD-u te isti broj na europskom tlu.

“Mislim kako samo UFC, Bellator, Glory i mi radimo priredbe na europskom i američkom tlu. Rekao bih da smo se, pored ovih velikih organizacija, ugurali u top 5-6 borilačkih brendova u svijetu, a to je sjajan uspjeh”, zaključio je Zovko pa nadodao da će FFC i dalje raditi na unaprijeđenju produkcije i rastu same promocije.

Danenberg pretežak na vaganju, ostali točni

Službena vaga je prošla uglavnom uspješno za borce i organizatore uz iznimku Nizozemca Eyevana Danenberga koji je bio čak 800 grama pretežak te je dobio dodatnih sat vremena da skine prekomjernu težinu. Njegov protivnik i konkurent za prvi inauguralni pojas FFC prvaka u velter kategoriji, Shkodran “The Albanian Warrior” Veseli je bio točan sa 76.5 kilograma. Ostali borci su zadovoljili gornje granice svoje težinske kategorije uz 500 grama koliko je dopušteno odstupanje.

Najzanimljivije je bilo na vaganju Diona Staringa i Darka Stošića, prvaka u teškoj kategoriji i njegovog izazivača. Nakon što je stao na vagu sa 103 kilograma, a Peter Linka to obznanio mnogobrojnim posjetiteljima, Srbin je “zaurlikao” što je dignulo publiku na noge. No, to i nije previše uznemirilo Staringa koji je hladnokrvnim pogledom odmjerio svog protivnika. Nizozemac je na službenoj vagi imao 107.3 kilograma te je očigledno u Linz došao u vrlo dobroj formi.

U trećem šampionskom dvoboju ćemo gledati Filipa Pejića i Ahmeda Vilu. Ukoliko bosanskohercegovački borac pobijedi Pejića, okititi će se drugim pojasem nakon što je početkom godine u Beču uzeo onaj u lakoj kategoriji koji je do tada držao sjajni Mađar Viktor Halmi. Pejiću će ovo biti prvi meč nakon poraza na UFC-u u Zagrebu i otkaza u elitnoj promociji. Hrvat je na službenu vagu stao sa maksimalnih 66.5 kila, dok je Vila imao 65.4.

Rumunj Marian Serban, koji će snage odmjeriti s Thomasom Leitnerom u kick boksing dvoboju, je zbog problema s transportom kasnio te će se njegovo službeno vaganje obaviti u kasnijem terminu. Ukupno čak 14 različitih nacija sudjeluje na FFC-u 26 uz 5 austrijskih boraca koji će sigurno privući domaću publiku iz Linza.



FFC 26 – Linz – OFFICIAL WEIGH INS

MMA:


Dion Staring (NED) 107,3kg  vs. Darko Stošić (SER) 103,0, HW – meč za titulu
Filip Pejić (CRO) 65,6 vs. Ahmed Vila (BiH), 65,4 -66kg – meč za titulu
Ivica Trušček (CRO) 80,0 vs. Abusupiyan Magomedov (GER) 80,5 , -80 kg
Florian Harringer (AUT) 84,3 vs. Aleksandar Ilić (SER), 84,2 -84kg
Marko Burušić (CRO) 66,5 vs. Arbi Mezhidov (RUS) 66,4, 66kg
Ahmed Abdulkadirov (AUT), 68.5 vs. Vasilis Karavasilis (GRE), 68,5, -68kg

KB:

Shkodran Vseli (ALB) 76,5 vs. Eyevan Danenberg (NED) 78,3, -77kg -meč za titulu *
Samo Petje (SLO) vs. Zahir Zairov (NED), 69,5, -70kg
Tomislav Čikotić (CRO) 110,0 vs. Enver Šljivar (SUI) 103,7,  HW
Kristijan Franjić (AUT) 76,0 vs. Ivan Bilić (CRO) 77,2,  -77kg
Thomas Leitner (AUT) 70,0 vs. Marian Serban (ROM)TBM, -70kg
Rene Wimmer (AUT) 85,0 vs. Cheick Sidibe (FRA) 84,2, -85kg

*Danenberg je pao na službenoj vagi s 800 grama previše
 

Pročitajte više