Večeras ozbiljni boks: Hrgović protiv Turnera

Foto: Facebook

NAKON tri profesionalne borbe, koje je riješio nokautom, pred Filipom Hrgovićem je četvrti izazov u karijeri. Hrvatski boksač večeras će se oko 22 sata boriti protiv Seana "Big Sexy" Turnera u njemačkom Nürnbergu. 

Filip Hrgović čeka svoj četvrti profesionalni boksački meč. Nakon tri pobjede hrvatski teškaš borit će se protiv 26-godišnjeg Seana "Big Sexy" Turnera u subotu 24. veljače. I ovu će borbu Hrgović odraditi u sklopu World Boxing Super Series polufinalnog turnira u njemačkom Nürnbergu. 
 
 
Njegov protivnik iz Irske je do sada ostvario 12 pobjeda, uz osam nokauta i jedan poraz. Na svjetskoj boksačkoj ljestvici trenutačno je 48., a Hrgović drži 61. poziciju. 
 
No, i dok je HRT u prime timeu prenosio nepoznatog boksača Luku Pupeka, koji je u borbi za WBC-ov Silver Youth pojas srednje kategorije izgubio nokautom od Maona Allyja iz Tanzanije, HRT neće prenositi Hrgovićevu borbu, puno ozbiljniju. 
 
Arena je kupila prava na WSB prije no što je Hrgović potpisao ugovor s tom organizacijom, tako da realno malo tko može nešto napraviti po pitanju prijenosa njegovih mečeva, plus što još uvijek nije main fight, a tu tek nastaju komplikacije za bilo koga tko želi kupiti meč.
 

 
Od HRT-a smo zatražili dodatno objašnjenje uoči večerašnjeg meča, a odgovor je bio upravo da je cijena previsoka. 
 
"Glede mečeva Filipa Hrgovića, prava za Republiku Hrvatsku od tvrtke Sauerland otkupila je Arenasport te zasad još nismo osigurali neekskluzivna prava. Hrvatska radiotelevizija ima namjeru prenositi mečeve Filipa Hrgovića, ali prepreka je u tome visoka cijena prijenosa", poručili su iz HRT-a. 
 

Pročitajte više