Polufinale Kupa

Večeras se vraća nogomet u Hrvatskoj nakon skoro tri mjeseca

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

UTAKMICOM polufinala kupa između Slavena i Lokomotive (20:15 sati uz prijenos na HTV-u 2) nogomet se nakon skoro tri mjeseca vraća u Hrvatskoj. Gledatelja do daljnjeg neće biti na tribinama hrvatskih stadiona.

Neke države su zbog pandemije koronavirusa otkazale ostatak sezone i prekinule natjecanja, neke su poput Francuske već proglasile prvaka, a Hrvatska je 15. država u Europi u kojoj se nastavila sezona. 

Nogomet se samo u Bjelorusiji igrao nesmetano tijekom pandemije koronavirusa, a kasnije je krenuo i u Češkoj, Estoniji, Mađarskoj, Njemačkoj i na Farskim Otocima. Ovog tjedna nogometu su se vratili i Austrijanci, Crnogorci, Danci, Litavci, Izraelci, Poljaci, Srbi i Ukrajinci. 

Fifa je do kraja ove sezone dopustila da se koristi pet izmjena po utakmici, a ako bude produžetaka, onda je dopuštena i šesta izmjena. Razlog su velike vrućine u završnici sezone te prenatrpan raspored kako bi se sve odigralo do početka sljedeće sezone.

U polufinalu kupa Hrvatske igra se samo jedna utakmica. Slaven je večeras domaćin Lokomotivi, a sutra branitelj naslova Rijeka na Rujevici dočekuje Osijek. Finale će se igrati u Šibeniku.

"Ne bježimo od uloge favorita, sam pogled na ljestvicu govori da smo kvalitetniji od Slavena. Međutim, kup je specifično natjecanje i ne pobjeđuju uvijek favoriti, posebno kad se igra nakon pauze od dva i pol mjeseca", rekao je Lokomotivin trener Goran Tomić.

"Lokomotiva je bolja na papiru, ali stotinu faktora odlučuje pobjednika. Slavit će momčad koja je u momentumu, koja ima iskustvo, volju, želju, naboj i pojedince za finale", poruka je domaćeg trenera Tomislava Stipića. 

Lokomotiva je treća momčad prvenstva s 20 bodova više od sedmoplasiranog Slavena.

Pročitajte više