Veić puknuo u Umagu: Ostavljam se tenisa!

SVA TRI hrvatska tenisača poražena su na otvaranju 22. ATP turnira u Umagu na terenima Stella Marisa. Krenulo je s Dinom Marcanom koji je poražen u 3. kolu kvalifikacija od Talijana Gianluce Nasa (6:4, 7:5). Potom je u otvarajućem meču 22. izdanja glavnog turnira bolji od Antonija Veića istovjetnim rezultatom bio Argentinac Diego Junqueira, da bi na kraju Španjolac Albert Ramos savladao Ivana Dodiga 6:4, 3:6, 6:2.

Bio je ovo prvi međusobni ogled Dodiga (40. na ATP ljestvici) i Ramosa (82. na ATP ljestvici), a na kraju je Španjolac izvojevao pobjedu nakon dva sata i 36 minuta igre.

Dodig je servis gubio u čak pet navrata zahvaljujući brojnim neprisiljenim pogreškama, a u trećem je setu kod zaostatka 0-3 i 40-30 na svoj početni udarac zatražio liječničku pomoć zbog problema s gležnjem lijeve noge. Nakon ukazanog tretmana vratio se na teren, ali izgubio je sljedeća dva gema i tako se suočio s praktički nenadoknadivim minusom. Dobio je zatim dva gema u nizu, u osmom gemu spasio i dvije meč-lopte, ali više od toga nije išlo. Za Dodiga je ovo treći uzastopni poraz u 1. kolima, nakon Wimbledona i Hamburga.

Veić: Ostavljam se tenisa!

Tmuran teniski dan otvorio je Antonio Veić, ali nažalost, neuspješno. Pobijedio ga je Diego Junqueira sa 6:4, 7:5.

Za Veića je ovo bio treći nastup u glavnom ždrijebu umaškog turnira (nakon 2008. i 2010.), a i treći je put zapeo na samom startu. Junqueira je 101. igrač ATP ljestvice, 95 mjesta bolje rangiran od Veića, a ovo im je bio prvi međusobni meč. Trajao je jedan sat i 53 minute, a na kraju je Argentinac pokazao više strpljenja. Ključnim se na kraju pokazala iskorištenost break-prilika, a Junqueira je u toj rubrici bio stopostotan i iskoristio je svih šest koliko ih je stvorio. Veić je iskoristio tek četiri od njih 11.

"Igram grozno, užas... Ne osjećam se ugodno na terenu. Samopouzdanje mi je na nuli. Planiram se ostaviti tenisa", rekao je Veić nakon poraza, ali se ubrzo smirio:

"Malo ću se odmoriti, a onda idem u New York na US Open".

Dino Marcan, pak, nije uspio proći posljednje, 3. kolo kvalifikacija. Marcan (499. na ATP ljestvici) je jedini od hrvatskih tenisača uspio izboriti posljednji krug kvalifikacija, ali je u 3. kolu od njega bolji bio Talijan Gianluca Naso (251. na ATP ljestvici) sa 6:4, 7:5.

Dva puta u prvom i dva puta u drugom setu gubio je Marcan svoj početni udarac, a u drugom je setu kod vodstva 5:4 na servis Nasa propustio dvije set-lopte.

Naši tenisači koji se nalaze u glavnom ždrijebu turnira u Umagu su, sada je i službeno: Ivan Ljubičić, Marin Čilić, Ivan Dodig, Mate Pavić i Mate Delić.

 

ATP Umag, 1. kolo:

Junqueira – Veić 6-4, 7-5

Ramos – Dodig (8) 6-4, 3-6, 6-2

 

3. kolo kvalifikacija:

Naso – Marcan 6-4, 7-5

Pročitajte više