Veić slavio u hrvatskom okršaju u Beogradu

U HRVATSKOM dvoboju 1. kola kvalifikacija za ulazak u ždrijeb glavnog dijela ATP 250 turnira koji se igra u Beogradu na zemljanoj podlozi, Antonio Veić je bio bolji od Roka Karanušića 6:3, 6:4.

Bio je ovo prvi susret hrvatskoga dvojca na turnirima iz ATP kategorije i drugi općenito. Godine 2008. Karanušić je, podsjetimo, slavio u Rijeci nakon uvjerljivih 6:3, 6:0, no ovaj je puta Veić bio taj koji je svoje šanse bolje iskoristio.

Jedan break u prvome i dva u drugome setu, uz jedan izgubljeni servis u drugoj dionici, bili su recept kojim je 217. igrač svjetskoga poretka stigao do drugoga kola kvalifikacija u kojima ga očekuje ogled protiv četvrtog nositelja, francuskog tenisača Vincenta Millota.

Protiv 150. igrača ATP ljestvice Veić, koji je u ovome meču dobro koristio break-šanse (3/5) i čuvao svoj servis u takvim situacijama (1/6), još nije igrao.

Podsjetimo, u drugome je kolu i Franko Škugor. U 2. kolu kvalifikacija će Šibenčanin igrati protiv Talijana Thomasa Fabiana (341. ATP), od kojeg je izgubio prošle godine na Futuresu u Italiji, također na zemlji.

 

ATP Beograd, kvalifikacije, 1. kolo:

Veić - Karanušić 6:3, 6:4

Škugor (6) - Weintraub 6:3, 6:1

Pročitajte više