Vejić: U Hajdukovu momčad se puno uložilo, možda i previše

Screenshot: HRT

NADZORNI ODBOR Hajduka smijenio je predsjednika Lukšu Jakobušića, a potom je na izvanrednoj konferenciji za medije objavljeno da i trener Mislav Karoglan napušta klupu. Dva velika poteza povučena su nakon što je splitski klub izgubio tri uzastopna derbija - dva od Dinama i jedan od Rijeke - i tako ispao u polufinalu SuperSport Hrvatskog kupa te ostao samo na teoretskoj šansi za osvajanje SuperSport HNL-a. 

Dakle, Hajduk je smijenio predsjednika i trenera, dok je sportski direktor Mindaugas Nikoličius zasad ostao. Situaciju u klubu komentirao je Hrvoje Vejić (46), igračka legenda Hajduka s kojim je osvojio dva prvenstva i Kupa te bio kapetan kada su Bili osvojili posljednji naslov prvaka 2005. godine.

"U Lukšinom mandatu se Hajduk vratio osvajanju trofeja, to je bilo pozitivno, osvojili smo ta dva Kupa zaredom. Ove godine se očekivalo osvajanje prvenstva, bilo je puno najava, u momčad se puno uložilo, možda čak i previše, no nije se stvorila kemija između igrača i trenera", rekao je Vejić za HRT.

Carević: Klub je zadnjih godina, otkad je došao Jakobušić, posložen na najboljem mogućem nivou

Komentar je dao i Mario Carević (42), trenutno trener Šibenika, a nekada veznjak Hajduka, s kojim je osvojio dva prvenstva, jedan Kup i jedan Superkup.

"Iz ove perspektive treba reći da je klub zadnjih godina, otkad je došao Jakobušić, posložen na najboljem mogućem nivou što se tiče organizacije i marketinga, to stvarno izgleda jako, jako dobro", izjavio je Carević.

Pročitajte više