UNITED ISPAO IZ LIGE PRVAKA Sevillin junak ušao u igru i u samo šest minuta šokirao Old Trafford (1:2)

Foto: Twitter Manchester United

SEVILLA je u četvrtfinalu Lige prvaka nakon punih 60 godina. Posljednji put momčad iz Andaluzije igrala je među najboljih osam momčadi Starog kontinenta pradavne 1958., a večeras je potpuno zasluženo na Old Traffordu s 2:1 pobijedila Manchester United i plasirala se u daljnje natjecanje.
 
Sevilla je bila puno bolja i u prvom dvoboju, ali tada je vratar Uniteda David de Gea radio čuda i utakmica je završila bez golova. Večeras ni De Gea nije spasio Josea Mourinha i Sevilla je na Old Traffordu održala pravu nogometnu lekciju kukavnom Unitedu koji se branio od prve minute.
U prvih 45 minuta nije bilo golova, ali Sevilla je i u tom dijelu bila puno opasnija.
 
U nastavku se pola sata nije događalo ništa, a onda ludnica. U 72. minuti u igru je ušao Wissam Ben Yedder, koji je za Sevillu za samo šest minuta zabio dva gola, za povijesni rezultat Andalužana.
 
Šest minuta prije kraja smanjio je Romelu Lukaku, ali Unitedu su tada trebala još dva gola. S obzirom na igru prikazanu u ovih 180 minuta, to je bila nemoguća misija.
 
Sevilla je u četvrtfinalu Lige prvaka i svaka im čast na tome. Andaluzija će noćas slaviti heroja Ben Yeddera i njegove suigrače, a Jose Mourinho morat će objasniti sramotnu i kukavičku igru pred svojim navijačima na Old Traffordu. Jer ovo nije bilo dostojno Uniteda i ostavštine sir Alexa Fergusona.
 
U prvom poluvremenu niti jedna ekipa nije bila spremna na veći rizik, ali Sevilla je pokazivala više napadačkih ambicija. No, jedinu pravu prigodu imao je United. U 38. minuti, nakon duplog pasa sa Alexisom Sanchezom, Fellaini je izbio sam pred vratara Sergija Rica, koji je odlično obranio.
 
Na, startu drugog poluvremena, u 48. minuti, Correa se našao u dobroj prilici, ali je previše čekao i stoper Uniteda Bailly uspio je izbiti loptu.
 
United je nastavio sa "ziheraškom igrom" u kojoj čeka na pogrešku protivnika i to mu se na kraju osvetilo.  Ključnim se pokazao ulazak u igru Wissama Ben Yeddera u 72. minuti.
 
Naime, samo dvije minute kasnije Ben Yedder, nakon odličnog dodavannja Sarabije, dovodi Sevillu u vodstvo. Novi udarac Unitedu Ben Yedder je zadao u 78. minuti, kada je iz blizine glavom pogodio za 2:0.
 
Mogao je Ben Yedder upisati hat-trick u sudačkoj nakodnadi (90+2), ali je pucao ravno u De Geu.  Utješni pogodak za United zabio je Romelu Lukaku u 84. minuti.
 
 
MANCHESTER UNITED: De Gea, Valencia (Mata, 77), Smalling, Bailly, Young, Fellaini (Pogba, 60), Matić, Lingard (Martial, 77), Sanchez, Rashford, Lukaku.
 
SEVILLA: Rico, Mercado, Kjaer, Lenglet, Escudero, Banega, N'Zonzi, Sarabia, Vazquez (Pizarro,88), Correa (Geis 89), Muriel (Ben Yedder, 72).
 
STRIJELCI: 0-1 Wissam Ben Yedder (74), 0-2 Wissam Ben Yedder (78), 1-2  Romelu Lukaku (84).
 
SUDAC: Danny Makkelie (Niz)
 
STADION: Old Trafford 
 
GLEDATELJA: 75.000
 
 
 

Pročitajte više