Velikanu nema spasa. Lovren: Mi smo najgori koje pamtim

Foto: Profimedia

PORAZOM kod Marseillea (3:2) Lyon je zakucan za dno Ligue 1 sa samo 7 bodova u 14 kola. Od 1948. nijedan klub s toliko malo bodova u ovoj fazi nije na kraju sezone preživio u prvoj ligi.

Klub koji je donedavno bio europska sila sada je zakucan na dno

Klub koji je od 2002. osvojio sedam francuskih naslova te prije tri godine igrao polufinale Lige prvaka sada je najozbiljniji kandidat za ispadanje iz prve lige. Lyon je u drugoj trećini sezone na zadnjem mjestu, pet poena od mjesta koje vodi u doigravanje za opstanak i šest poena od zadnjeg mjesta koje jamči preživljavanje. 

No Lyon će ga jako teško dohvatiti, napominju francuski mediji i objašnjavaju zašto mu prijeti druga liga, u kojoj je zadnji put bio prije 35 godina. Od kraja Drugog svjetskog rata 14 momčadi je u ovoj fazi prvenstva imalo 7 bodova i nijedna se nije spasila od ispadanja. Štoviše, Le Havreu 2009. to nije uspjelo iako je nakon 14 kola imao 11 bodova, četiri više od Lyona sada. 

"Rekli smo jedni drugima puno toga nakon ovog poraza, ali neću vam otkriti što"

Komentirao je to i Dejan Lovren (34), kojeg je pred kraj derbija palih velikana zamijenio Duje Ćaleta-Car, drugi Hrvat u propalom Lyonu. "Ovo je najgora momčad Lyona u kojoj sam igrao. Moramo se zapitati prava pitanja jer ovako ne ide. Rekli smo jedni drugima puno toga nakon ovog poraza, ali neću vam otkriti što", izjavio je pred kamerama nakon utakmice.

Lovrena je Zdravko Mamić prodao Lyonu za 9 milijuna eura u siječnju 2010. Tri i pol godine kasnije Lovren je prešao u Southampton za 10 milijuna eura. U siječnju ove godine vratio se u Lyon iz Zenita uz odštetu od 2 milijuna eura. Zbog ozljeda i neuklapanja u planove trenera ovo mu je bila tek šesta utakmica sezone. 

Jedina nada je skidanje embarga i velik zimski šoping

Lyonu je jedina nada da će im do kraja godine država skinuti limit na ulazne transfere, nametnut ljetos zbog financijskih nepravilnosti. Vlasnici kluba najavili su da će u slučaju pozitivnog rješenja molbe, za nove igrače u zimskom prijelaznom roku investirati i do 100 milijuna eura. Lyon je, naime, ljetos prodao Bradleyja Barcolu i Castella Lukebu u PSG i Leipzig. 

Pročitajte više