HNL

Veliki Casillas objavio da prati dinamovca: "Zanimljiv mi je"

Foto: Miranda Čikotić / Pixsell

JEDAN OD NAJVEĆIH golmana svih vremena objavio je pred 8,6 milijuna svojih sljedbenika na Twitteru da prati vratara Dinama.

"Ove godine pratio sam Dominika Livakovića. Igra u zagrebačkom Dinamu i ima 24 godine. Zanimljiv je", napisao je Iker Casillas na Twitteru o 14 godina mlađem kolegi.

Ovakve riječi jednog od najboljih i najtrofejnijih golmana u povijesti, temelja Reala i Španjolske koji su osvajali doslovno sve, da bi i prelaskom u Porto branio sjajno usprkos poodmaklim godinama, veliko su priznanje mladom vrataru Dinama.

Livaković je nakon niza kikseva i loše forme Lovre Kalinića sve bliže tome i da postane prvi vratar Hrvatske, vice-prvaka svijeta. Naravno, Livakoviću, koji je dobio sjajnu reklamu od najuglednijeg kolege na svijetu, ovo je ujedno i ogroman motiv da nastavi s napornim radom i odličnim partijama.

Aktualna sezona mu je doista bila takva da ga primijeti jedan od najvećih koji su se ikada bavili tim poslom. Livaković je ključni čovjek Dinama koji je probojem do druge nokaut runde Europa Lige ostvario najbolji rezultat u Europi u posljednjih pola stoljeća.

U reprezentaciji je od početka sezone branio samo jednu službenu utakmicu, ali je protiv Engleske na Rujevici sjajnim obranama udaraca Marcusa Rashforda, koji je dva puta izlazio sam pred njega, spasio Hrvatsku debakla i na sebe skrenuo pozornost mnogih jakih klubova. Ali i Svetog Ikera. 

 

Pročitajte više