HAJDUK NAKON PET I POL GODINA POBIJEDIO RIJEKU Prvaka nije spasio ni sumnjivi jedanaesterac (1:2)

Foto: Arenasport, Goran Kovačić/Pixsell

NAKON pet i pol godina Hajduk je pobijedio u Jadranskom derbiju. U 18. kolu HNL-a splitski klub slavio je na Rujevici protiv Rijeke s 2:1. Time je Hajduk nastavio lov za vodećim Dinamom koji ima devet bodova više, a Riječani se vjerojatno opraštaju od naslova.
 
Vratar Rijeke tragičar derbija
 
Rijeka i Hajduk odigrali su jedan od najuzbudljivijih derbija, a ludnica je počela već u trećoj minuti kada je tragičar utakmice Prskalo poklonio vodstvo gostima. Vratar Rijeke loše je izbio loptu, došla je do Bašića koji se odlično snašao i šokirao ga lobom. 
 
Samo tri minute kasnije nova nespretna reakcija Prskala, ponovno lopta dolazi do Bašića koji ga ovaj puta ne kažnjava. 
 
Bradarić nije slavio gol bivšem klubu
 
Rijeka je izjednačila u 11. minuti iz akcije kakva se rijetko viđa na hrvatskim travnjacima. Prodor i ubačaj Gorgona, odlično proigravanje Kvržića i topovski udarac Bradarića iskosa s lijeve strane u suprotni kut. Strijelac se nije radovao golu protiv bivšeg kluba.
 
 
 
Težak udarac Rijeka je doživjela u 30. minuti kada je Bradarić morao izaći iz igre, a Pavičić ulaskom nije probudio momčad.
 
Hajduk sretno do vodstva kojeg je sačuvao mladi vratar obranivši penal Gavranoviću
 
Drugo poluvrijeme počelo je novim šokom za pet tisuća gledatelja - očajna reakcija Prskala nakon udarca Ercega iskosa s desne strane. Lopta je riječkom vrataru prošla kroz noge.
 
Unatoč katastrofalnom danu Prskala, Rijeka je imala priliku doći do boda. Sudac Pajač je jedan pad Kvržića na samom rubu kaznenog prostora uz gol-crtu vidio kao prekršaj za jedanaesterac. Sumnjiva odluka...
 
Međutim, mladi Hajdukov vratar Letica, koji je mijenjao ozlijeđenog Stipicu, maestralno brani dobar udarac Gavranovića s bijele točke.
 
Do kraja utakmice Rijeka je sretno mogla izjednačiti kada je ubačaj Mišića iz kornera odsjeo na gredi gostujućeg gola...
 
Nikad gori niz Rijeke pod Kekom, Kopić isključen
 
Za Rijeku je ovo peti poraz u posljednjih sedam ligaških utakmica. S druge strane, Kopić je i u trećem susretu na klupi Hajduka upisao drugu pobjedu. Utakmicu na Rujevici Hajdukov trener pamtit će i po isključenju koje je zaradio u 70. minuti zbog prigovora nakon jednog prekršaja Memolle na sredini terena.
 
 
 
 
Sastavi:
 
Rijeka: Prskalo - Vešović, Punčec, Župarić, Zuta - Maleš, Bradarić - Kvržić, Mišić, Gorgon - Gavranović.
 
Hajduk: Letica - Tudor, Ismajili, Savvas, Memolla - Radošević, Bašić, Kožulj - Hamza - Erceg, Ohandza.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz HNL, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: HNL

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više