VELIKO SREBRO BRAĆE SINKOVIĆ! Nisu trenirali šest mjeseci, promijenili su disciplinu, ali ništa ih nije slomilo

Foto: Hina

NA III. Svjetskom kupu koji se održava u švicarskom Lucernu, Braća Sinković osvojila su srebro u disciplini dvojac bez kormilara. Na regati s jednom od najduljih tradicija u Europi, Braća Sinković u novoj disciplini nastavljaju sa starim navikama. Zlatni olimpijci opet su na postolju. Iz dvojca na pariće prebacili su se u dvojac bez kormilara. 

Ovo je bilo njihovo prvo službeno natjecanje u postolimpijskoj godini, budući da se Valent nekoliko mjeseci borio sa stres frakturom rebra i van treninga je bio više od 6 mjeseci.

Braća Sinković su odlično krenula u utrku i u velikoj borbi za prvo mjesto do samog cilja su bili velika prijetnja Novozelanđanima, a u cilj su ušli s vremenom 6:35.67, točnije s jednom sekundom zaostatka za Jamesom Hunterom i Thomasom Murrayom.

Nakon osvajanja svoje prve zlatne medalje na pripremnom natjecanju u novoj disciplini na Bledskom jezeru, Braća Sinković zauzela su 2. mjesto i u svojem prvom službenom nastupu u disciplini dvojac bez kormilara.

'"Ovo je sjajan početak za nas u novoj disciplini. S obzirom na to da smo imali određene probleme s ozljedama te se nismo mogli pripremiti na način koji smo zamislili, ovaj rezultat ima ogroman značaj za nas. Sada nastavljamo raditi i nadamo se još boljoj formi na svjetskom prvenstvu", izjavio je Valent Sinković.

Iduće natjecanje i još jedan veliki izazov za Braću Sinković je Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Sarasoti, Florida od 24. rujna do 1. listopada 2017. godine.

 

Pročitajte više