LIGA PRVAKA

Velška legenda: Atletico je parazit nogometa

Foto: Profimedia

DEAN SAUNDERS, 90-ih jedan od najpoznatijih britanskih nogometaša, golgeter Liverpoola, Aston Ville, Galatasaraya, Benfice, sada je kao stručni komentator Talksporta izrazio ogorčenje neviđenim bunkerom Atletica u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka kod Manchester Cityja. Pepova momčad ipak je uspjela probiti Simeoneovu, začahurenu u 5-5-0 za pobjedu 1:0. 

"Ako želite pokvariti nogomet, samo igrajte kao Atletico, jer oni rade upravo to, kvare tu igru. Sjede odostraga i čekaju. To se zove parazitski nogomet jer žive od grešaka suparnika. Zatvaraju vrata po cijelom terenu i jedino što pokušavaju je presjeći dodavanje protivnika. Ako protiv Cityja samo sjedite i čekate dok se oni dodaju oko vas, na kraju ćete ipak primiti gol, a to se ovdje i dogodilo. Međutim, Atletico je grozno gledati, užasno je igrati takve utakmice i nitko ne uživa u tom.

Moram naglasiti da sam i sam kao trener znao igrati destruktivno kako bih došao do rezultata i nije da u tom smislu napadam Simeonea, ali način na koji on postavlja igru... Kvari igranje, kvari gledanje nogometa. Sve se svodi na smanjivanje prostora i potpunu neambicioznost da se zabije gol. Gledajući takav nogomet samo se može zaspati." 

Pročitajte više