Modrić označen kao glavna prijetnja Unitedu uoči sutrašnjeg finala Liga kupa

BIVŠI engleski izbornik i trener Tottenhama, Terry Venables, u svojoj kolumni engleskom The Sunu analizira taktiku kojom će se Spursi suprotstaviti Manchesteru ističući Luku Modrića kao ključnog čovjeka u redovima Spursa.

"Redknapp bi mogao pokušati izvesti nemoguću misiju i sa formacijom 4-3-3 udariti Fergusona tamo gdje ga najviše boli", piše Venables dajući do znanja kako će Tottenham imati težak zadatak u sutrašnjem dvoboju:

"Momčad Alexa Fergusona melje sve pred sobom i u Premiershipu i u Ligi prvaka. Stoga će Redknappova momčad imati teži zadatak nego protiv Chelseaja u prošlogodišnjem finalu i iako je on težak, nije neostvariv."

"Redknapp se nada da će Modrić napraviti razliku i donijeti Spursima šokantnu pobjedu"

U daljnjem tekstu Venables detaljnije navodi Redknappov plan suprotstavljanja Fergusonu:

"Nije tajna da Harry voli igrati u 4-5-1 formaciji. Uostalom, tom formacijom je i lani došao do naslova pobjednika FA Cupa s Portsmouthom te i sada očekujem da će istrčati protiv Uniteda s Modrićem kao ofenzivnim veznim iza jednog napadača. U potpunosti ga razumijem ako na tako postavi igru jer je jasno kako ne želi da njegova momčad bude deficitarna u veznoj liniji. Redknapp se nada da će maleni Modrić imati dovoljno loptu u svom posjedu kako bi mogao napraviti razliku i donijeti Tottenhamu šokantnu pobjedu."

Ipak, Venables nije baš previše siguran u takav rasplet: "Bojim se da će obran Uniteda biti jako zgusnuta i da Modrić neće imati puno prostora da pokaže svoje čarolije."

"Da sam ja trener Tottenhama, napao bih United u formaciji 4-3-3 s Aaronom Lennonom na desnoj, Romanom Pavljučenkom isturenim u sredini i Modrićem na lijevoj strani. Luka bi tako išao na Garyja Nevilla i na toj bi poziciji mogao Unitedu napraviti mnogo štete" - savjetuje Redknappa Venables.

Engelski izbornik sa Eura 1996. godine ima i plan B za svog kolegu u slučaju da Neville uspije zaustaviti Modrića:

"U tom slučaju bi se otvarao prostor za Bentleya, O'Haru ili nekog drugog igrača koji bi igrao iza Luke. U ovoj formaciji Modrić i Lennon više bi pomagali Pavljučenku u napadu napadajući izravno Unitedovu zadnju liniju dok iznose loptu."

"Modrić je sjajni dribler koji može otključati Unitedova vrata"

Venables ne zaborava istaknuti kako Modrić još uvijek ne igra na nivou igrača koji je plaćen 16.5 milijuna funti:

"Dosada nismo vidjeli najbolje od omalenog Hrvata, ali on je svakako kvalitetno pojačanje. Trebat će mu još neko vrijeme da se prilagodi na engleski nogomet, ali nema sumnje kako je Modrić sjajan dribler koji bi svojim varkama mogao otključati Van Der Sarova vrata."

Finalni dvoboj engleskog Liga kupa između Tottenhama i Manchester Uniteda igra se u nedjelju na Wembleyu s početkom u 16 sati.

M.Č.
Foto:AFP

Pročitajte više