Video - Purda demantirao Mamića: Ja sam hajdukovac

NA DANAŠNJOJ press konferenciji u Maksimiru Zdravko Mamić pozvao je Tihomira Purdu i njegovu obitelj na finalnu utakmicu Kupa najavivši usput da će im uplatiti sav prihod od prodaje ulaznica.

Mamić se pojavio s Dinamovim dresom na kojem je bilo otisnuto Purdino ime s brojem 204, kao simbolom brigade čiji je član Purda bio u obrani Vukovara, a izvršni dopredsjednik Dinama tom je prilikom, slučajno ili ne, između ostalog rekao kako zna da je "Purda veliki dinamovac".

Demantirao ga je, vrlo brzo - sam Purda, prepričavajući prve dojmove nakon povratka iz zeničkog zatvora za vukovarski portal www.panorama-vukovar.hr.

Purda se zahvalio na obećanoj pomoći i Dinamovom dresu: "Poklonu se ne gleda u zube, ali ja sam hajdukovac i priznajem da bi mi Hajdukov bio draži", rekao je Purda.

Zdravko Mamić već dugi niz godina svako malo voli javnost "podsjetiti" kako je Dinamo "ponos Hrvatske i svehrvatska svetinja", a vjerojatno se tim nagonima vodio i kad je govorio o Purdi kao "velikom dinamovcu".

Dinamov gazda malo se preračunao, a Tihomir Purda ovom će izjavom pobrati dodatne simpatije navijača Hajduka, koji su u nedavnoj humanitarnoj akciji u nekoliko dana prikupili više od 17 tisuća kuna za Purdinu obitelj.

Pročitajte više