Video: Bilić propustio kazniti Barcelonu

NOGOMETAŠIMA Barcelone jedan je gol bio dovoljan za novu pobjedu u španjolskom prvenstvu. Slavili su u 20. kolu u Gijonu protiv Sportinga u čijim se redovima mogao proslaviti hrvatski reprezentativac Mate Bilić.

Xavi je u 19. minuti izgubio loptu na sredini terena, uslijedila je brza kontra, Bilić je izbio pred Valdesa, ali ga je u zadnji trenutak omeo Pique i lopta hrvatskog napadača se samo lagano otkotrljala pored gola. Samo devet minuta kasnije Bilić je imao novu priliku, ali je njegov slabi udarac glavom zaustavio Valdes.

Odmah potom je uslijedila kazna. Iniesta je poslao loptu prema Pedru, 22-godišnji napadač je izbjegao zaleđe i poslao loptu iza domaćeg vratara Juana Pabla za 16. pobjedu Katalonaca u Primeri i treći uzastopni poraz Sportinga.

I drugi je klub iz Barcelone u subotu bio uspješan. Espanyol je s identičnih 1:0 pobijedio Athletic, a jedini je strijelac u 58. minuti bio Luis Garcia.

Primera, 20 kolo:

Sporting – Barcelona 0:1 (Pedro 30)

Espanyol – Athletic Bilbao 1:0 (Luis Garcia 58)

Deportivo – Real Madrid (kasnije)

Redoslijed: 1. Barcelona 52 boda, 2. Real Madrid 44 (-1), 3. Valencia 39 (-1), 4. Mallorca 34 (-1), 5. Deportivo 34 (-1), 6. Sevilla 33 (-1)...

Pročitajte više