Video: Bogata Petrićeva jesenska berba donijela HSV-u prvo mjesto Bundeslige

MLADEN PETRIĆ je u posljednje tri utakmice postigao četiri gola te donio HSV-u Ligu Uefa, kao i prvo mjesto u njemačkom prvenstvu.

> Petrić i Olić strijelci za pobjedu HSV-a na gostovanju u Cottbusu

HSV, u kojemu igraju Mladen Petrić i Ivica Olić, od jučer je vodeća momčad njemačkog prvenstva. Momčad Martina Jola na prvenstvenoj tablici ima tri boda prednosti nad konkurencijom i suvereno nastavlja s odličnim igrama. Hrvatski dvojac Olić - Petrić jučer je golovima osigurao novu pobjedu.

Iako je Ivica Olić bio strijelac prvog pogotka u Cottbusu, sve lovorike  ponovno je pokupio Mladen Petrić koji je svojim pogotkom u 90. minuti susreta donio pobjedu svojoj momčadi i prvo mjesto u Bundesligi.

Petrić je tako, nakon što je donio pobjedu HSV-u u prošlom kolu kada je bio strijelac jedinog pogotka u domaćoj pobjedi nad Borussijom Moenchengladbach, i nakon što je zabio dva komada rumunjskoj Unirei i osigurao Ligu Uefe, s jučerašnjim pogotkom zaokružio odlične nastupe u proteklih tjedan dana. Petrić je tako u posljednje tri utakmice zabio četiri gola.

Prije ovih utakmica, bio je i strijelac pobjedničkog pogotka protiv Bayer Leverkusena u Bundesligi (3:2) te dva pogotka u pobjedi HSV-a nad Bochumom u njemačkom DFB kupu.

"Da su ljudi prije sezone govorili da ćemo biti prvi na tablici, nitko ne bi vjerovao. Imamo dobar stav, imamo obrazovane igrače, imamo i vrhunsku sportsku kulturu. Pobjeda u Cottbusu je bio još jedan korak unaprijed. Prošle smo godine imali Ivicu Olića u ovakvoj formi, sada imamo Mladena. Sretan sam što je Petrić postao naš glavni golgeter", rekao je Martin Jol, trener HSV-a.

Bastian Reinhardt, obrambeni igrača HSV-a presretan je učinkom svojeg suigrača Petrića.

"Mladen je naše životno osiguranje. Trebali bi poslati cvijeće u Dortmund zato što su ga pustili da dođe kod nas. Popit ću i jedno ekstra pivo zbog njega."

Joris Mathijsen smatra kako je HSV s Petrićem dobio novu dimenziju u igri.

"On je odličan igrač, jako sam sretan što je došao i promijenio način na koji razmišljamo. No, prerano je za razgovore o naslovu prvaka. O tome možemo kasnije."

Vratar Frank Rost je presretan činjenicom što je HSV vodeći u Bundesligi.

"Predivno je biti prvi na tablici. Pobjeda u Cottbusu je za nas velika stvar. Nadam se da će Mladen i u preostalih 27 utakmica igrati kao što sada igra. U tom slučaju ovo može biti predivna sezona."

Ove vijesti sigurno ohrabruju hrvatskog izbornika Slavena Bilića, koji sada može puno mirnije spavati uoči važnih dvoboja s Ukrajinom i Andorom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Kako Ivan Klasnić nije u formi, sve su oči uprte upravo u napadački dvojac HSV-a Olić - Petrić od kojega se očekuje da izrežira i pobjedu u Ukrajini koja bi hrvatsku reprezentaciju vratila na stare staze.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više