VIDEO Borjan spasio svoju momčad i gurnuo je na Zrinjski u Ligi prvaka

Foto: Screenshot

SLOVAČKI prvak Slovan iz Bratislave pobijedio je 2:0 kod luksemburškog Hesperangea i tako ukupnom 3:1 pobjedom izborio plasman u drugo pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka, gdje će igrati protiv Zrinjskog iz Mostara. Zrinjski je, podsjetimo, jučer nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca izbacio armenskog prvaka Urartua.

Borjan obranio penal kod 0:0

Najveći junak Slovanove pobjede je kanadski vratar Milan Borjan, koji je ovog ljeta besplatno stigao iz Crvene zvezde. Bivši kapetan srpskog prvaka u desetoj je minuti obranio kazneni udarac domaćinu pri rezultatu 0:0. Domaći kapetan Dominik Stolz šutirao je u Borjanov donji lijevi kut, no Borjan je sjajnom intervencijom spasio Slovake.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ OBRANU BORJANA

Utakmica s tri penala

Vodstvo gostima donio je Vladimir Weiss pogotkom iz jedanaesterca u 55. minuti, a isti je igrač realizirao i treći jedanaesterac na utakmici. Weiss je s bijele točke bio precizan i u 62. minuti te je tako potvrdio Slovanov trijumf. Hrvatski ofenzivac Marko Tolić odigrao je 73 minute za pobjedničku momčad. Tolić je u Slovan stigao ovog ljeta iz Dinama. Zrinjski i Slovan će prvu utakmicu odigrati 25. ili 26. srpnja, a uzvrat 1. ili 2. kolovoza. 

Pročitajte više