Video - Čech: Svi su vidjeli penal, osim onoga koji ga je trebao vidjeti

NOGOMETAŠI Manchester Uniteda pobijedili su na Stamford Bridgeu Chelsea 1:0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka. Time su sebi otvorili vrata novog polufinala ovog natjecanja.

Dakako, priča oko pobjednika ovim nije gotova jer jedan pogodak prednosti ne mora značiti previše prije uzvrata na Old Traffordu. Na to je upozoravao Rio Ferdinand, obrambeni stup Uniteda, odmah nakon ogleda u srijedu.

"Imamo pobjedu, imamo prednost, ali nas čeka još 90 minuta. Dakle, ima još mnogo vremena da se svašta desi. Mi moramo ostati čvrsto na zemlji. Moramo se braniti kao i danas, biti odgovorni i pametni. U prednosti smo, ali tek moramo potvrditi ovu pobjedu", rekao je Ferdinand.

Inače, nakon utakmice koju je u 24. minuti golom riješio Wayne Rooney najviše se pričalo o momentu u 92. minuti, kada je Evra očigledno udario nogom po nozi Ramiresa u vlastitom šesnaestercu. No, glavni sudac utakmice taj start nije procijenio kao vrijedan penala.


"Možda je bio, možda nije. Ne znam što bih drugo rekao", naveo je Ferdinand.

No, vratar domaće momčadi Petr Čech je direktno ustvrdio:

"Svi su vidjeli taj jedanaesterac. Apsolutno svi osim jednog čovjeka i to onoga koji je jedini to trebao vidjeti", rekao je češki vratar, uz dodatak:

"Stvarali smo šanse, ali nismo zabili. Oni ih nisu stvarali, ali su zabili i to je bio razdor između nas i njih u večerašnjoj utakmici."

Ancelotti: Trebali smo pucati penal

"Za druge slučajeve u njihovu 16-ercu ne znam, ali ovaj je bio čist. Bio je to prekršaj na Ramiresu", rekao je talijanski strateg Chelseaja Carlo Ancelotti komentirajući spornu situaciju.

"Mislim da naša igra nije bila loša. Imali smo trenutaka kada nismo bili kadri kontrolirati utakmicu posjedom lopte, pogotovo sredinom prvog poluvremena, ali generalno smo odigrali dobru utakmicu."

"Imali smo svojih prilika, ali nakon zaostatka od 1:0 teško se vratiti u utakmicu. Igrali su igrači Uniteda sjajno na kontranapade, ali imali smo i mi svojih trenutaka. Pogodili smo vratnicu, trebali pucati penal, a i Edwin van der Saar jednom je sjajno obranio udarac Fernandu Torresu."

"Razočarani smo ali i sretni jer je pred nama još uvijek drugo poluvrijeme dvoboja. Neće biti lako, ali sjećam se da nam je prošle sezone na Old Traffordu trebala pobjeda za naslov prvaka i da smo je izborili."

"Moram vjerovati i vjerujem da možemo pobijediti United na njegovu travnjaku."


Ferguson: Ramires je prekršaj učinio ozbiljnijim nego što je stvarno bio

"Naša dobra igra ne može biti zasjenjena pitanjem 11-erca", izjavio je trener nogometaša Manchester Uniteda Alex Ferguson.

"Iskreno govoreći, mislim da je Ramires napravio taj kontakt ozbiljnijim no što je bio. Nisam vidio snimku, ali puno se tu može raspravljati, kako o 11-ercima, tako i o simuliranjima 11-eraca. Moji su igrači danas bili sjajni. To je ono najbitnije", rekao je Ferguson u televizijskoj izjavi nakon utakmice pohvalivši posebno Waynea Rooneyja:

"Igrao je svoju utakmicu. Trpio je pregršt klizećih startova i uvreda, ali je igrao svoju utakmicu. Dovoljno to govori o njegovoj hrabrosti."

"Bio nam je danas posebno važan u igri na kontranapade. Odigrao je i ovu utakmicu u fantastičnoj formi i doveo nas u sjajnu poziciju za polufinale", zaključio je Škot o strijelcu jedinog pogotka na utakmici.

Terry: Kažem li što mislim, dobit ću kaznu od Uefe

"Čisti" jedanaesterac pred kraj susreta na Stamford Bridgeu koštao je Chelsea poraza od Manchester Uniteda, smatra kapetan Chelseaja John Terry.

Glavni sudac Alberto Undiano Mallenco pogriješio je kada nije svirao prekršaj Patricea Evre nad Ramiresom u šesnaestercu Uniteda pred sam kraj susreta pri rezultatu 1:0 za gostujući sastav. Tim rezultatom završio je i prvi čin četvrtfinala Lige prvaka koji će svoj uzvrat dobiti sljedećega utorka na Old Traffordu.

"Sve je bilo jasno, pa ja sam s 50-ak metara uspio vidjeti da je Ramires prvi došao do lopte. Vidjeli smo to i na snimci nakon utakmice. Najteže je za sve igrače što ne smijemo biti iskreni oko te situacije, jer ćemo, kažemo li što mislimo, dobiti kazne. Gubite tako i vi novinari budući da moramo "hodati po jajima". Nažalost, više od toga da je penal bio čist ne mogu vam reći",  kazao je Terry okupljenim predstavnicima medija.

O onome o čemu je smio bez zadrške jest tema uzvrata:

"Ovo je bilo tek prvo poluvrijeme i šteta zbog poraza, igrali smo kod kuće. No, sto posto sam uvjeren da prolazimo."

Pročitajte više