VIDEO Čudesna obrana Neuera u 92. minuti spasila Kovača i Bayern protiv Ajaxa

Foto: Screeshot (Reddit)

BAYERN Nike Kovača odigrao je sinoć 1:1 na Allianz Areni protiv Ajaxa u drugom kolu Lige prvaka. Ulazi li njemački prvak u krizu? Ovo mu je bila treća utakmica bez pobjede zaredom, nakon 1:1 protiv Augsburga i poraza 2:0 od Herthe. 

Posebno zabrinjavajuća je loša igra u obrani. Ajax je jučer imao nekoliko čistih šansi s kojima je mogao i pobijediti Bayern, ali svaki put se ispriječio čudesni Manuel Neuer. Posebno je atraktivna bila ona iz 92. minute, kada je Neuer nekako uspio ukrotiti projektil Schonea iz slobodnog udarca, poslavši ga u prečku i tako sačuvavši Bayernu i Niki Kovaču barem bod.

Neuer je jučer inače imao drugi najveći broj obrana ikada u domaćoj utakmici Lige prvaka, sedam. Jedino je bolji bio u četvrtfinalu Lige prvaka 2016. kada je u prvoj utakmici protiv Reala imao čak deset obrana. Ajaxov talentirani vratar Onana smatra da je Neuer najbolji golman u povijesti:

"Najkompletniji golman na svijetu. Jak u zraku i na crti, odličan u jedan na jedan situacijama i uvijek voli igrati nogomet. Voli uzeti poneki rizik kao ja. Mislim da je najbolji ikada", rekao je Onana.

Pogledajte majstoriju protiv Ajaxa:

 

Pročitajte više