Video - Dalglish o Modrićevom penalu: "Ne želim puniti blagajnu Saveza"

"NIJE nam cilj plasirati se u Europa ligu, nego osvojiti peto mjesto ljestvice", izjavio je nakon pobjede kod Liverpoola Tottenhamov menadžer Harry Redknapp.

> Video - Tottenham ipak u borbi za Europu: "Modrić je odigrao bez mane"

"Spursi" su 2:0 slavljem (Van der Vaart, Modrić) zasjeli na peto mjesto preskočivši upravo suparnika kojeg su u nedjelju svladali na Anfieldu. Ono nudi izlazak u Europu, no "utješna nagrada" nakon sezone provedene u Ligi prvaka nije ono što Redknapp priželjkuje.

Redknapp: Želimo peto mjesto, ali ne Europa ligu

"Tražite pobjedu u svakoj utakmici i što je više mogući plasman. To je stvar ponosa. Što se Europa lige tiče, ne smatram idealnim igranje u ritmu četvrtak-nedjelja, to nije ono što želimo, ali je pozicija u kojoj se trenutačno nalazimo."

Redknapp je s engleskim medijima već ranije podijelio što misli o Europa ligi.

"Momčadi koje uđu u to natjecanje žele što je prije moguće iz njega i izaći. Polovica njih nastupa sa rezervnim postavama u ranoj fazi jer je teško držati ritam igranja. Prošle sezone nismo igrali u Europi i završili smo na četvrtom mjestu ljestvice. To što nismo igrali bila je naša prednost", izjavio je nedavno.

Ipak, "kazna" će mu uslijediti obrani li mu momčad trenutačnu poziciju.

Sporan penal iz kojega je zabio Modrić

Sporan s utakmice u nedjelju ostaje detalj iz 55. minute kada je gostujućoj momčadi sudac Howard Webb dodijelio penal (realizirao ga je Luka Modrić). Kontakt Pienara i Flanagana na samom rubu šesnaesterca okarakteriziran je najstrožom kaznom o čemu je nakon utakmice u "rukavicama", zbog straha od kazne, govorio menadžer "redsa" Kenny Dalglish:

"Nikome ne koristi to što ne možemo reći ono što nam je na pameti. Ne želim puniti blagajnu Engleskog nogometnog saveza svojim izjavama, a još je više razočaravajuće to što suci utakmice ne moraju objasniti što su vidjeli i zašto su odlučili svirati ono što jesu."

Pročitajte više