VIDEO Dalić otkrio tko će igrati protiv Engleske

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

HRVATSKA reprezentacija od 20:45 sati na Rujevici igra susret 2. kola Lige nacija protiv Engleske. Na utakmici neće biti gledatelja jer HNS još odrađuje kaznu UEFA-e zbog iscrtane svastike na Poljudu uoči utakmice s Italijom 2015. godine.

Hrvatska reprezentacija prije dva dana odradila je trening na Rujevici, a utakmicu su pred velikim brojem domaćih, ali i engleskih novinara najavili Zlatko Dalić i Luka Modrić. Iako to inače nije praksa, Dalić je ovaj put dan prije utakmice otkrio sastav koji će zaigrati protiv Engleza.

"Nema tu previše tajni. Vratili su nam se neki igrači na koje prije nismo mogli računati pa ću vam reći tko će igrati: Livaković, Pivarić, Vida, Lovren, Jedvaj, Kovačić, Modrić, Rakitić, Perišić, Rebić, Kramarić", rekao je Dalić.

Hrvatski izbornik je uoči početka Lige nacija rekao da će mu to natjecanje služiti isključivo kao poligon za kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Hrvatska je u 1. kolu teško stradala u Elcheu gdje ju je Španjolska razbila 6:0 i tako joj nanijela najteži poraz u povijesti.

"Liga nacija nije loše natjecanje, ali je došlo jako brzo nakon Svjetskog prvenstva. Naši najvažniji igrači nisu imali dovoljno odmora i to je problem. Igrači nisu roboti i njima treba mjesec, mjesec i pol dana da se odmore. Kad dođu u klub od njih se odmah traži maksimum i stopostotni angažman te iz tog razloga je teško igrati te utakmice. No, generalno mislim da je riječ o dobrom natjecanju", rekao je Dalić.

Engleske kolege najviše je zanimalo smatra li da će Englezi ponovno podcijeniti Hrvatsku kao što je bio slučaj uoči polufinala SP-a u kojem je Hrvatska slavila 2:1.

"Nismo mi tada mislili na engleske igrače i izbornika nego na englesku javnost. U tom trenutku nas je to dodatno motiviralo, ali među igračima i trenerima uvijek postoji respekt", zaključio je Dalić.

Pročitajte više