Video: Fabregasove lopte s očima uništile Kalinićev Blackburn

ČETIRI asistencije i pogodak ugradio je sjajni Cesc Fabregas u pobjedu Arsenala protiv Blackburna (6:2) u osmom kolu engleske Premier lige.

No, nije sve počelo dobro za londonski klub na Emiratesu. Gosti su poveli već u četvrtoj minuti pogotkom Nzonzija nakon dugačkog i preciznog ispucavanja vratara Robinsona.

“Topnici” su vratili stvari na početak 13 minuta kasnije kada je, nakon prvog dodavanja Fabregasa, s 18 metara precizan bio Vermaelen. Blackburn je preko Dunna u 30. minuti došao do nove prednosti, no na odmor je ipak otišao sa zaostatkom. Najprije je sjajnom dubinskom loptom Fabregas pronašao Van Persieja u 33. minuta, a potom je asistirao i Aršavinu za 3:2.

U nastavku su nogometaši Arsenea Wengera u potpunosti deklasirali Roverse. Nakon tri asistencije, Arsenalov se kapetan napokon i sam upisao u strijelce i to pogotkom iz poluvoleja u 57. minuti. Briljantnu predstavu Španjolac je zaključio još jednim dodavanjem, ovaj put Walcottu, nakon kontre koju je povukao Aršavin. Dogodilo se to u 75. minuta, da bi točku na i postavio Bendtner u 89. minuti odličnim udarcem s 18 metara.

Za Arsenal, kojem je to peta pobjeda u sedam dvoboja, zbog ozljede nije igrao naš reprezentativac Eduardo da Silva, dok je u Blackburnu svih 90 minuta na klupi proveo Nikola Kalinić.

Premiership, 8. kolo:

Arsenal – Blackburn 6:2 (Vermaelen 17, Van Persie 33, Aršavin 37, Fabregas 57, Walcott 75, Bendtner 89 / Nzonzi 4, Dunn 30)

Redoslijed: Manchester United 19, Chelsea 18 (-1), Tottenham 16, Arsenal 15 (-1), Liverpool 15 (-1)...

Pročitajte više