Liga prvaka

VIDEO Fantastični Napoli zabio šest komada kod Ajaxa

Foto: EPA-EFE

VODEĆA ekipa talijanske Serie A Napoli potvrdila je sjajnu formu i na europskom frontu, deklasiravši Ajax u Amsterdamu s čak 6:1. Izabranike Luciana Spallettija predvodio je dvostruki strijelac Giacomo Raspadori koji je golovima dodao i asistenciju, a zabijali su još i kapetan Giovanni Di Lorenzo, Piotr Zielinski, Kviča Kvaratškelia, te Giovanni Simeone.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE S UTAKMICE

Utakmicu je bolje otvorio Ajax koji je došao u vodstvo preko Mohammeda Kudusa, ganskog veznjaka kojeg je trener Alfred Schreuder ove sezone pretvorio u lažnu devetku. Međutim, od tog trenutka uslijedila je potpuna dominacija gostiju. Za prvi gol u 18. minuti kombinirali su igrači dovedeni ovog ljeta.

Briljatna izvedba novih igrača

Korejski stoper Min-jae Kim koji je stigao iz Fenerbahčea prsima je jednu ispucanu loptu spustio za urugvajskog beka Mathiasa Oliveru koji je doveden iz Getafea.

Ovaj je odigrao dupli pas s novim napuljskim božanstvom iz Gruzije Kvaratškelijom, a potom na drugoj stativi pronašao talijanskog napadača Raspadorija koji je zabio glavom, a inače je doveden iz Sassuola.Desetak minuta kasnije, Kvartškelia je nakon kombinacije iz kornera asistirao Di Lorenzu koji također zabija glavom.

Na samom kraju prvog dijela, Zielinski je zabio nakon dodavanja kolege iz veznog reda Andréa-Franka Zamba Anguisse, a Kamerunac je asistirao i Raspadoriju u 47. minuti za 4:1. Popularni Kvaradona potvrdio je "petardu" na asistenciju Raspadorija, a kapetan Ajaxa i srpske reprezentacije Dušan Tadić dobio je drugi žuti karton u 73. minuti.

Pobjedu brojčano i kvalitetom nadmoćnog Napolija potvrdio je joker s klupe Giovanni Simeone desetak minuta prije kraja, koji je također doveden ljetos, on je stigao iz Verone. Ovo je Napoliju sedma pobjeda u nizu, a u Ligu prvaka imaju maksimalan broj bodova.

 

Pročitajte više