HRVATSKI NOGOMETAŠI

VIDEO Hrvatski napadač ne prestaje zabijati. Iz teške situacije naciljao suprotni kut

Foto: EPA

HRVATSKI NAPADAČ Petar Musa u odličnoj je formi. Inače igrač praške Slavije nalazi se na posudbi u portugalskoj Boavisti. Njegova momčad večeras je igrala susret 24. kola tamošnjeg prvenstva protiv Estorila, a 23-godišnji Musa opet se upisao u listu strijelaca.

Domaćin je poveo u šestoj minuti preko Vitala. Musa je ubrzo izjednačio. U 20. minuti ubacio se iza obrane suparnika, primio odlično dubinsko dodavanje te iz poprilično teške situacije pogodio suprotni kut. Bio je to njegov deveti ovosezonski pogodak, uz koje ima i jednu asistenciju

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ POGODAK MUSE

U nastavku su za Boavistu zabijali Abascal i Santos, dok je Ruiz pogodio za Estoril. Nije to bilo dovoljno za domaćina koji je doživio osmi poraz. Musina Boavista nalazi se na 12. mjestu s 25 bodova, deset više od posljednjeg Belenensesa te pet više od Tondele i Moreirensea koji su 16. i 17.

Preko Praga do Portugala

Inače, Musa je izdanak škole nogometa Zagreba. Kao 19-godišnjak preko zaprešićkog Intera otišao je u Slaviju. Praški klub poslao ga je na nekoliko posudbi, a sada briljira u Boavisti kojoj predstoji teška borba za ostanak u najvišem rangu portugalskog nogometa. 

Pročitajte više