VIDEO Junak Hajduka primio loptu na centru. Uslijedili su nevjerojatni potezi

Screenshot: MAXSport

HAJDUK je na Poljudu pobijedio Slaven Belupo 4:0 u 22. kolu SuperSport HNL-a. Nikola Kalinić doveo je Splićane u vodstvo u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, Josip Brekalo udvostručio je prednost u 47., Anthony Kalik dodao treći u 50., a Filip Čuić postigao četvrti gol u 68. minuti.

Kalinićev pogodak bio je atraktivan, a krasan je bio i Brekalov jer mu je prethodio čudesan solo-prodor Emira Sahitija. Hajdukov junak upisao je tri asistencije, a Brekalo je gol namjestio tako što je uzeo loptu na centru terena i sjurio se prema gostujućem golu. 

Iza sebe je ostavio jednog gostujućeg veznjaka, prošao drugoga koji ga je pokušao zaustaviti klizećim startom, a zatim pričekao i mirno proslijedio loptu Brekalu. Hrvatski reprezentativac također je sjajno reagirao. Namjestio se na desnu nogu i u prvi kut zabio prvijenac za splitski klub.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Sahiti upisao tri asistencije

Sahitiju je ovo bio prvi susret s tri asistencije. "Zaslužena pobjeda, ušli smo 100 posto, odigrali smo dobro, visoko pobijedili, svi smo dali sve od sebe, svaka čast momcima. Dajem sve od sebe, tu sam za momčad.

Malo smo se mučili, imali smo prilike, hvala Bogu da je Kale zabio. On je iskusan, tu je za momčad i drago mi je da je zabio. Uvijek može bolje, zadovoljan sam s tri asistencije. Mogli smo zabiti i još koji gol, a asistencije su motiv za dalje", dodao je Sahiti.

"Nadao sam se da će mi odigrati prvi pas. Navukao je zadnjeg igrača na sebe, to je napravio fenomenalno, ja sam odradio lakši dio. Jako mi znači što sam zabio. To je za mene novi početak, novi klub, nova prilika, novo dokazivanje. Svaki gol je kruna rada i truda. Nadam se da ću tako nastaviti", rekao je Brekalo nakon pobjede.

Rijeka je vodeća momčad hrvatskog prvenstva s 47 bodova, dva više od Hajduka. Treći Dinamo ima 41 bod, ali i utakmicu manje.

Pročitajte više