Video: Kad Rooney pada, onda je kralj

WAYNE ROONEY kralj je šesnaesterca. Bilo da zabija ili se valja po travnjaku. Sigurni smo da kulturni Englezi, u znak "poštovanja prema nogometu", neće simultano zviždati Rooneyju kada istrči na Wembley jer je opet izborio nepostojeći penal.

U pobjedi Manchestera nad Arsenalom umjesto Rooneyu, zviždalo se Eduardu. Jedanaesterca na Rooneyu vjerojatno nije bilo, ali engleski junak dan nakon utakmice javnosti je priznao da nikada nije namjerno varao.

"Svatko tko igra nogomet zna da sam pošten i iskren igrač. Nikada se nisam namjerno bacio u kaznenom prostoru. Realnost je upravo suprotna", kaže Rooney.

Novi slučaj dogodio se sinoć, u prijateljskoj utakmici Engleske i Slovenije. Bila je to Capellova priprema za Hrvatsku, a usred kadra opet se našao igrač s hrvatskim vezama. Evidentno je da faul nije pretrpio Rooney, nego upravo Boštjan Cesar, ali sudac je taj duel drugačije vidio. Cesar je pokupio ozljedu, a Englezi su nagrađeni jedanestercem. S bijele točke siguran je u 32. minuti bio Frank Lampard.

Pročitajte više