Video: LA Kingsi razbili Capitalse, Florida srušila vodeći Vancouver

U PONEDJELJAK su odigrane samo dvije utakmice u NHL ligi. U obje su slavili domaćini. Los Angeles Kingsi su pobijedili Washington s 5:2, a Florida Vancouver s 2:1.

Kyle Clifford je zabio prvi gol u regularnom dijelu utakmice za Kingse nakon više od 170 minuta, Jack Johnson je bio strijelac nakon 17 utakmica bez pogotka, a jedan pogodak za kalifornijsku momčad dodao je i Slovenac Anže Kopitar.
 
Los Angeles je u prethodne tri utakmice postigao samo dva pogotka, a sada u jednoj pet. Do ponedjeljka su bili najneefikasnija momčad NHL lige, a sada na svom kontu imaju 93 gola, dva više od NY Islandersa.
 
Svejedno, može se reći da ''kraljevima'' ide dobro u zadnje vrijeme. Otkad je na dužnost stupio novi trener Darryl Sutter, od 19. prosinca, ovo je bila deveta od zadnjih 10 utakmica u kojima su osvojili barem jedan bod. Drže šesto mjesto na Zapadu, a Washington je tek 10. na Istoku.
 
Vodeća momčad Zapadne konferencije, Vancouver Canucksi, poražena je na gostovanju kod Floride, koja je ostvarila tek treću pobjedu u zadnjih devet utakmica. Vancouver je pretrpio četvrti poraz u zadnjih 12 ogleda.

NHL liga, ponedjeljak:
 
Florida – Vancouver 2:1
 
Los Angeles – Washington 5:2

Pročitajte više