Video - Mandžukić: Ne ponovio se prazan Maksimir

NA KRAJU ipak zadovoljna lica Dinamovih nogometaša. Pokazalo se da su Armenci puno tvrđi orah nego što se pretpostavljalo, a niti prazne tribine nisu pomogle. Zadovoljan je bio i Zdravko Mamić kojega obično ne viđamo ispred svlačionice nakon utakmice. Ovaj put se spustio kako bi čestitao svojim igračima na prolasku u 3. pretkolo Lige prvaka.

"Zadovoljan sam i presretan što se tiče i igre i rezultata. Nismo niti svjesni kakvog smo protivnika pobijedili. Barem kako se pisalo u medijima. Radi se o protivniku koji je izvanredno fizički spreman. Ovo im je 25 utakmica sezone, za razliku od nas koji smo odigrali tek drugu. Prema tome, mi nismo još došli u formu. Imamo toliko potencijala. Nismo primili gol, a osim onog straha kada protivnik izvodi neki prekid, oni nisu napraviti niti jednu šansu u dvije utakmice", rekao je Dinamov izvršni dopredsjednik zaključivši:

"Dinamov navijač može s optimizmom očekivati buduće utakmice jer imamo golem potencijal za napredak prema naprijed."

Maminjo je igračima htio čestitati jer su odigrali, kako kaže, pod ogromnim pritiskom i praznim tribinama.

"Rijetko je da poslije utakmice odem u svlačionicu čestitati igračima, češće odem u poluvremenu. Ja sam bio igrač i znam što je pritisak. Zamislite da vam se okrene nesreća i da primite neki nesretan gol koji vas košta ispadanja iz Europe u sedmom mjesecu. To je bio zaista velik pritisak na leđima igrača, trenera i svih nas. Uz to, bez gledatelja i impulsa s tribine. To je nešto najgore što se igračima može dogoditi u životu."

Irci ili Austrijanci?

"Sutra letimo za Dublin i vidjet ćemo iz prve ruke. Igrali smo s Red Bullom nedavno, pokušavamo što više saznati. Ako Dinamo bude ovakav, mislim da se ne trebamo bojati."

Mandžukić: Nikad više prazne tribine

Mario Mandžukić sinoć je bio jedan od najboljih na terenu. Načeo je Pjunik i otvorio "pipu"...

"Vidjelo se da smo kvalitetniji od njih i da smo bolja ekipa. Na početku smo bili pod utjecajem praznih tribina, ali to nije izgovor. Na koncu smo odigrali dobru utakmicu. Iz utakmice u utakmicu ćemo se dizati i biti sve bolji i bolji", rekao je vidno zadovoljni Dinamov napadač koji je vjerojatno u ovim trenucima sretan jer nije napustio klub.

"3:0 je dobar rezultat. Cijela ekipa je zaslužna za to. Nadam se da će i drugi igrači u sljedećim utakmicama biti strijelci. Irci imaju šanse, odigrali su 1:1, a meni je svejedno koga dobijemo. Mi smo najbitniji u cijeloj priči i ako budemo pravi, možemo proći."

Ne ponovile se prazne tribine, poželio je Mandžo.

"Čulo se sve na terenu. Nije baš neki osjećaj i ne bih htio da se to ponavlja. No, mi smo se na koncu snašli."

Butina: Ne bi me iznenadilo da Irci prođu

Dinamova jedinica nije imala previše posla na sablasno praznom Maksimiru.

"Igrali smo stvarno protiv jednog nezgodnog protivnika. Sve su dobro pokrivali, duplirali su pozicije, čak su i dolazili u neke šanse. Bilo je za očekivati da će pasti u drugom dijelu. Jer, bilo je očekivati da to nije ekipa koja može istim tempom odigrati svih 90 minuta. Mi smo strpljivo, s prednošću od 1:0 ušli u drugi dio. Bilo nam je lakše igrati jer je objektivno kvaliteta na našoj strani. Na kraju smo poentirali i kontrolirali utakmicu", rekao je nakon utakmice Tomislav Butina kojeg je posebno iritirao nedostatak publike.

"Užasno, iritiralo me što se sve čuje. Čuje se svaki komentar, svaka riječ. Neke stvari se nekada i kažu na terenu, ali ne želiš da se čuju. U trenutku kada nema atmosfere na tribinama, to je bilo dosta iritantno za svakog igrača."

Tomo smatra da su Irci u laganoj prednosti i da ne bi bilo iznenađujuće da Dinamo mora u Dublin.

"Irci su u laganoj prednosti, imaju dobar rezultat iz prve utakmice. Oni će svojom borbenošću pokušati zadržati tu prednost. Mislim da ne bi bilo nezasluženo da Irci prođu, iako se svi slažu da je u startu Salzburg bio favorit. Vidjet ćemo, napravit ćemo analizu, imamo sedam dana za pripremu."

Pročitajte više