Video: Modrićev krvnik Bowyer pušio marihuanu i tukao suigrače

OZLJEDA Luka Modrića na utakmici protiv Birminghama zabrinula je Slavena Bilića, ali u jednakoj je to mjeri šok za Harryja Redknappa.

Tottenham je na početku sezone iznenadio odličnim igrama za što je Modrić jedan od najzaslužnijih igrača. Ova bi ga ozljeda mogla udaljiti s nogometnih terena dva-tri mjeseca. Hrvatski reprezentativac samo je jedan od velikog broja igrača Spursa koji su na listi ozlijeđenih. Na istoj se utakmici ozlijedio i kapetan Ledley King, a otprije su izvan pogona i Dawson, Woodgate, Gomes i Jenas. Tottenham će teško zadržati prvo mjesto na tablici ako se što prije ne oporave ključni igrači.

Nogometni svijet još uvijek pamti tešku ozlijedu Eduarda da Silve koji je također ozlijeđen na utakmici s Birminghamom. Njegov krvnik zvao se Martin Taylor, Modrićev se zove Lee Bowyer.

Bowyer problematičan igrač

Bowyer je vezni igrač čija je karijera malo išla uzlaznom, s malo silaznom putanjom. Jedina konstanta bili su problemi kojima je sklon izvan nogometnih terena. Karijeru je započeo u Charltonu 1994. gdje je bio u centru skandala zbog uporabe marihuane. Ipak, taj je slučaj zaboravljen, a igrač je ostavio velik trag u klubu, u 58 utakmica zabio je 14 golova.

Rekordnim transferom za jednog tinejdžera prešao je u Leeds. Tamo je postao miljenik navijača i najbolji igrač u sezoni 1999/2000. kada je s Leedsom došao do polufinala Lige prvaka. I tamo nije prošlo bez incidenta. S Woodgateom je pretukao studenta azijskog porijekla zbog čega su bili i na sudu. Prodan je West Hamu nakon što je odbio produžiti ugovor s klubom.

U West Hamu se nije proslavio, najviše zbog ozljeda koje su ga pratile. Kupio ga je Newcastle, a tamo je ponovo punio novinske stupce zbog svog lošeg ponašanja. Na utakmici protiv Aston Ville 2005. godine potukao se sa suigračem Kieranom Dyerom. Obojica su kažnjeni crvenim kartonom i tri utakmice zabrane igranja. Bowyer je uputio prvi udarac.

Pročitajte više