LIGA PRVAKA

VIDEO Mourinho objasnio kako zaustaviti moćni Ajax

Foto: EPA

JOSE MOURINHO uspio je 2017. godine u svoju vitrinu trofeja dodati i Europa ligu. On je odveo Manchester United do finala tog natjecanja i s 2:0 svladao Ajax.

Nitko tada nije ni slutio da će dvije godine kasnije dio momčadi ekipe iz Amsterdama kao prava senzacija igrati polufinale Lige prvaka.

Portugalski stručnjak govorio je o Ajaxu u emisiji ruske televizije RT i otkrio način na koji se nizozemski klub može lagano pobijediti.

Mourinho je objasnio što je on učinio u finalu Europa lige.

"Postavili smo utakmicu kakvu nisu željeli. Žalili su se na spore napade, žalili su se na jaču fizičku igru, posebno na Marouanea Fellainija jer se nisu mogli fizički nositi s njim", istaknuo je Mourinho pa nastavio izlaganje:

"Ako protiv Ajaxa igrate na način koji njima odgovara, riskirate da budu bolji od vas. Mislim da Barcelona i Liverpool mogu pobijediti Ajax ako prođu u finale igrajući na svoje najjače adute. Ali, kada nemate preveliku kvalitetu, morate igrati strateški. Morate im pružiti utakmicu kakvu ne žele igrati", dodaje Mourinho.

Donedavni trener Manchester Uniteda posebno je impresioniran 19-godišnjim stoperom Ajaxa Matthijsom de Ligtom.

"De Ligt je neću reći jedinstven, jer je kroz povijest bilo fantastičnih mladih igrača, ali izgledao je iskusno još i prije dvije godine. Kao da ima 26 ili 27 godina, fizički je vrlo snažan. Dvije godine kasnije je fantastičan", secirao je Mourinho.

Ajax će tako nakon 24 godine biti u prilici da se domogne finala Lige prvaka. Na putu do tog uspjeha stoji im Tottenham, a prethodno su izbacili Real Madrid i Juventus.

Prva utakmica polufinala igra se 30. travnja u Londonu, a uzvrat je sedam dana kasnije u Amsterdamu.

Pročitajte više