Video: Može li Torres preko Messija i Inieste?

JEAN-PIERRE PAPIN legendarni francuski napadač vjeruje da Fernando Torres zaslužuje Zlatnu loptu France Footballa.

Favoriti za osvajanje ove prestižne nagrade, koju je Papin osvojio 1991. godine, ove godine su Barcelonini aduti Lionel Messi i Andres Iniesta, budući da su njih dvojica dali golemi doprinos Barceloninoj trostrukoj kruni prošle sezone. Međutim, Papin ima svog favorita:

"Ne zaboravite Fernanda Torresa, napadača koji zabija fantastične golove, koji su često i odlučujući. Liverpool s njime u sastavu je drukčija momčad od one kada ga nema u momčadi", kaže Papin.

Izbor francuskog nogometnog magazina France Footballa za najboljeg nogometaša svijeta smatra se, uz izbor Svjetske nogometne federacije (FIFA), najprestižnijim izborom u svijetu nogometa. Pokrenut je još 1956. godine, a do danas su samo trojica nogometaša uspjeli osvojiti ovaj trofej po tri puta. Bili su to Nizozemci Johan Cruyff u Ajaxu i Barceloni (1971., 1973., 1974.) i Marco van Basten u Milanu (1988., 1989., 1992.), te današnji predsjednik UEFA-e, Francuz Michel Platini u Juventusu, jedini koji je Zlatnu loptu osvojio tri puta zaredom, od 1983. do 1985. godine.

 

Pročitajte više