Video: "Naježili smo se od skandiranja u Ledenoj dvorani"

U EUFORIČNOJ atmosferi, pred punim tribinama Ledene dvorane, hokejaši Medveščaka vratili su hokej na velika vrata u navijački raspored. Istina, igrale su se u Zagrebu neke manje atraktivne liga, slagala se momčad koja sada pripada elitnom europskom kovu, ali tek sada atmosfera je podsjetila na osamdesete i završnice Lige prvaka. Publika je tijekom cijelog susreta nosila Medvjede i bila najglasnija kad je to najviše trebalo. Pokušala im je parirati skupina od 40-ak Slovenaca, ali nisu imali šanse protiv grlatih navijača Medvjeda. "Igrajte, plavi..." i "Zig, zag, Medveščak" orilo se Ledenom dvoranom.

Na otvaranju sezone u EBEL ligi, u goste su stigle slovenske Jesenice, momčad koja iz trećeg pokušaja hvata polufinale. Gledateljima je zagrebačka momčad, satkana od povratnika iz dijaspore i ponekog domaćeg dečka prezentirala hokej kakav će igrati; agresivno, s čvrstom obranom, pa tek onda s afinitetima u napadu. Medvjedi su na startu priuštili zaista atraktivnu večer i porazili Slovence tek nakon produžetaka, rezultatom 6:5.

Oba je boda fantastičnim udarcem i pogotkom s ruba napadačke trećine Zagrepčanima donio 31-godišnji Kanađanin Robby Sandrock u 47. sekundi produžetka. Imali su u tom trenutku Zagrepčani na ledu igrača više.

Pobjeda u produžetku znači da je Medveščak u prvom kolu osvojio dva boda, a Jeseničani jedan, zahvaljujući neodlučenom ishodu nakon 60 minuta.

Ambicioznost kojom klub odiše još otkako se slagala momčad, bila je vidljiva odmah na početku susreta. Medvjedi su vođeni euforijom s tribina od prve minute krenuli žestoko i napadački. Nakon samo par sekundi igre, John Hećimović je bio u odličnoj prilici, ali mu udarac skida Tortunov. Medveščak je nastavio u istom ritmu i nakon deset minuta sitgla je nova prilika Hećimovića, sve je bilo odlično pripremljeno, ali se vratar Jesenica nije dao prevariti.

Medveščak je napadao, no gosti su zabili. Sijevnula je kontra Jasenica, Estonac Makrov je izbio sam pred Kristana i razgalio manju skupinu slovneskih navijača u Ledenoj dvorani. Medvjedi su odmah uzvratili, nije ih omelo što je Corey zaradio dvije minute isključenja. Sertich je s igračem manje zabio za 1:1 i s tim se rezultatom otišlo na prvi predah.

Drugih 20 minuta počelo je sjajno za Medveščak, Hećimović je zabio iz gužve pred protivničkim golom u trenucima kad je vratara Kristana zbog prekršaja zamijenio jedan igrač. Uragan Medvjeda se nastavlja - Hećimović je strijelac i dvije minute kasnije nakon što su Slovencima isključna dva igrača. No, Medveščak nije stao, Guidarelli je nakon toga opalio iz daljine, vratar Jesenica nije najbolje reagiralo i na semaforu je pisalo 4:1. Tad se činilo da su Jesenice potučene i da ćemo do kraja gledati golijadu Medveščaka, ali Slovenci su se uspjeli vratiti.



Nakon deset furioznih minuta, uslijedio je pad Medveščaka što su Jasenice odmah iskoristile. Prvo je Tičar provukao pak pored jednog igrača i desne stative Kristana, a onda je pogodio i Troščinski. Jasenice su nastavile pristisak i u 40. minuti, Manferda je stvari vratio na početak, 4:4.

U posljednju četvrtinu obje momčadi su krenule otvoreno, igralo se napadački s obje strane. 50. minuta donijela je novo veliko slavlje u Ledenoj, Marko Lovrenčić je opalio, vratar Jasenica mu je to skinuo, ali Lovrenčić je bio najbrži i uspio je ugurati pak u mrežu. Mato Mlađenović je nakon toga zaradio isljučenje, a odmah u sljedećem napadu Slovenci zabijaju, pogodio je Troščinski u 52.


Do kraja treće četvrtine, Jasenice su napadale, probudio se i Razingar, ali Medveščak se nošen povicima s tribina nije dao slomiti. Atmosfera u publici je u tim trenicima bila na vrhuncu, navijači su jednostavno gurali Medvjede prema pobjedi. Produžetke je otvorio Fox pogodivši vanjski dio vratnice, no 30-ak sekundi kasnije Robby Sandrock je dalekometnim uaracem pogodio gol Jesenice za efuriju i veliko slavlje u punoj Ledenoj dvorani.

Hećimović: Još ne mogu vjerovati da igram pred svojim navijačima

"Prvih deset minuta naježili smo se od skandiranja s tribina. Ovakva atmosfera nama igračima puno pomaže i nosi nas naprijed. Izuzetno sam sretan nakon ove pobjede, dokazali smo da možemo igrati protiv bilo kojeg kluba. Još ne mogu vjerovati da igram u Zagrebu pred svojim navijačama, takvo nešto nisam niti sanjao. Sad se moramo odmoriti i spremiti za sljedeću utakmicu, protiv Olimpije idemo na pobjedu", rekao je John Hećimović nakon utakmice.

I trener Enio Sacilotto nije mogao ne pohvaliti sjajnu zagrebačku publiku.

"Ovo je odličan početak za nas. Atmosfera je stvarno bila sjajna, dvorana prepuna. Oduševio me ugođaj u dvorani i mogu reći da smo prisustvovali sportskom spektaklu.Poveli smo 4:1, no Jasenice su se uspjele vratiti, no mi smo u uzbudljivoj završinici uspjeli slaviti. Čestitam protivniku, nije se bilo lako vratiti nakon tri gola minusa. Zadovoljan sam, igra je bila tečna, pak je išao brzo, momci su odigrali dobro i puno smo trenirali za ovo. Nadam se da će nas i dalje zagrebačka publika pratiti u ovolikom broju, sretan sam što smo danas usrećili navijače", rekao je Sacilotto.

Sandrock: Rekli su mi da će publika biti fanatična, ali ovo zaista nisam očekivao


Uz Hećimovića koji je postigao dva gola i asistiao, heroj utakmice je i Robby Sandrock koji je zabio pobjednički gol.

"Publika je bila zaista fenomenalna i nadam se da će nas i dalje ovako bodriti. Ovakvu atsmoferu zaista nisam očekivao, rekli su mi da će publika biti fanatična, ali se uistinu nasam nadao ovolikom broju navijača. Utakmice je bila odlična, možda i malo previše uzbudljiva. Nismo smjeli ispustiti vodstvo od 4:1, ali na kraju je sve dobro završilo. Mislim da možemo dobiti svaku momčad", misli Kanađanin.

"Odigrali smo dobro i vratili se nakon što smo gubili 4:1. Uzeli smo bod nakon što smo imali snage vratiti se kod 1:4", misli Razingar.

Pomoćni trener Jasenica Dejan Virl slično razmišlja.

"Uz mnogo prekršaja uspjeli smo pokazati karakter i vratit se iz minusa. Kod pobjedničkog gola, nismo smjeli ostaviti onoliko prostora Sandrocku, takve greške nam se nije smiju događati. Napravili smo previše prekršaja, a tako nismo mogli do pobjede", kaže Virl.

I za kraj, jedna lijepa vijest. Mike Prpich je prvi nastup Medveščaka u EBEL ligi propustio zato jer je bio uz suprugu koja je rodila u Engleskoj. Prpichi su dobili kćerkicu, a igrači Medveščaka su im čestitali na najlješi način.

Pročitajte više