LIGE PETICE

VIDEO Najgori kiks golmana u povijesti ili najveća sramota VAR-a?

Screenshot

NEVJEROJATAN (auto)gol postignut je i priznat pet minuta prije kraja uzvratne utakmici četvrtfinala turskog kupa. Njime je drugoligaš Hatayspor na svom terenu pobijedio Galatasaray 4:2.

Najveći turski klub u prvoj utakmici slavio je 2:0, a na uzvratu je poveo istim rezultatom. Ali zatim se previše opustio i jedva izborio prolazak u polufinale.

Jer Hatay je za 27 minuta drugog poluvremena velikom Galati zabio četiri gola i tako došao nadomak senzaciji koju na kraju ipak nije ostvario. 

Ali četvrti gol domaćina jedan je od luđih koje smo vidjeli.

Napad Hatayspora išao je preko lijevog krila. Njegov igrač jedva je uhvatio loptu i poslao je prizemno pred gol. Požrtvovni pokušaj spašavanja da lopta ne ode u gol-aut ipak nije bio do kraja uspješan jer nakon što je s crte zavrnuo loptu prema golu, ona je očito otišla van terena. 

Ali glavni sudac Yasar Kemal Ugurlu, kao ni njegovi pomoćnici, nije vidio očito. 

To je šokiralo i golmana gostiju Ismaila Cipea. Loptu koja se jedva kotrljala prema njemu poslana iz mrtvog kuta i od koje su, jer je evidentno izašla van igre, odustali branič Galate, ali i napadač Hataya, golman gostiju propustio je prvo kroz ruke, a zatim i kroz noge, nakon čega je svoju krajnje čudnu putanju završila u golu. 

Pomoćni sudac je tada pokazao, a glavni uvažio, da je zgoditku prethodio gol-aut. Ali nakon višestrukog pregledavanja snimke u VAR sobi, sudac je zaključio da lopta nije izašla van igrališta cijelim obujmom i gol je priznat.

Nejasno je samo kako su to suci, posebno nakon toliko gledanja snimke, zaključili da lopta u ovoj situaciji "nije cijelim obujmom" prešla crtu igrališta?

Mnogi se rugaju golmanu Galatasaraya zbog načina na koji je primio gol. On doista jest nespretno reagirao. Međutim ponavljamo, to je napravio zato što je kao i njegov suigrač, ali i suparnik koji su bili blizu lopte, već odustao od nje s obzirom na to da je bilo očito kako je lopta izašla van terena nakon što je poslana pred gol.

Umjesto progalašavanja ovoga najgorom golmanskom pogreškom ikad, točnije je reći da se radi o najvećem kiksu VAR-a otkako je uveden.

Video ove scene za povijest pogledajte ovdje

 

Pročitajte više