Video: Navijač koji je od Bellamyja pobrao šamarčinu morat će na sud

NAVIJAČ koji je prekinuo mančesterski derbi i bio umiješan u sukob s Cityjevim nogometašem Craigom Bellamyjem morat će pred sudom objašnjavati svoj ulazak na teren.

Od tamo ga je morala micati zaštitarska služba, a velški igrač stigao mu je uputiti i udarac u lice prije no što su ga ovi odveli.

"Jedna je osoba optužena za incident koji se dogodio na samom kraju utakmice između Manchester Uniteda i Manchester Cityja na Old Traffordu. Jake Joseph Clarke (21) optužen je za ulazak u igralište bez prava da to učini, pa će se morati pojaviti pred sudom 30. rujna",  kazala je glasnogovornica tamošnje policijske uprave.

I Bellamy pod istragom

No i velški napadač Manchester Cityja, Craig Bellamy, mogao bi biti kažnjen od strane Engleskog nogometnog saveza radi istog incidenta.

Nakon utakmice Bellamy je, naime, udario navijača “crvenih vragova” koji je utrčao na teren i verbalno se sukobio s njim. U trenutku dok su navijača držali redari Bellamy ga je opalio šakom, a sve su snimile kamere.

"Incident je pod istragom i pregledava se sudačko izvješće s te utakmice", priopćili su iz FA-a. Isti incident pod istragom je i mančesterske policije.

Ukoliko iz FA-a odluče kazniti Bellamyja, on će se tako priključiti suigraču Emmanuelu Adebayoru koji je kažnjen s tri utakmice zabrane nastupa radi “gaženja” Robina van Persieja u 5. kolu Premiershipa.

Bellamyju incidenti nisu strani. Na podužem spisku njegovih nedjela nalaze se među ostalim gađanje stolcem vlastitog trenera, napad palicom za golf na suigrača, ganjanje fotoreportera, kao i brojne tučnjave u barovima pod utjecajem alkohola.

Pročitajte više