NAVIJAČI

VIDEO Navijači Lazija desnicom u zraku skandiraju: "Čast Benitu Mussoliniju"

Foto: EPA

NEKOLIKO sati prije prve polufinalne utakmice kupa Italije između Lazija i Milana (20.45) navijači rimskog kluba izvjesili su transparent sa skandaloznim natpisom i podrškom fašističkom vođi i diktatoru Benitu Mussoliniju.

"Čast Benitu Mussoliniju", stoji na transparentu koji je potpisan riječju Irr, akronimom koji označava Irriducibili, jednu od najvećih navijačkih skupina koja podržava Lazio.

Samo nekoliko koraka od milanske Piazze Loreto izvješen je skandalozan transparent, a osim toga, navijači Lazija su marširali milanskim ulicama pjevajući fašističke pjesme, prenose talijanski mediji.

Na San Siru se večeras očekuje oko 4000 gostujućih navijača i policija je na strogom oprezu zbog potencijalnih problema, pogotovo nakon što su prošlog tjedna ti rimski navijači rasistički vrijeđali veznjaka Milana.

Tijekom utakmice protiv Udinesea (2:0) navijači Lazija pjevali su rasističku pjesmu posvećenu Bakayoku u kojoj otvoreno naglašavaju da je "ova banana za njega", što je dodatno potreslo Italiju koja posljednjih mjeseci ima ogromnih problema s rasističkim povicima na stadionima.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više