KOŠARKA

VIDEO NBA zvijezda na Braču oduševila male košarkaše i gledala turnir 3x3

Foto: screenshot Facebook / KK Split

POČETAK srpnja u NBA ligi rezerviran je za prijelazni rok, Ljetnu ligu, a mnogi neamerički igrači sudjeluju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023., a jedna je zvijezda najjače lige svijeta završila u Hrvatskoj, i to ne na odmoru. Caris LeVert u Supetru na Braču sudjelovao je u kampu za mlade košarkaše.

Igrač Cleveland Cavaliersa došao je u posjet sudionicima kampa Izrasti u legendu 5, družio se s djecom, fotografirao se i potpisivao autograme, ali im i održao predavanje te pokazao neke vježbe. Nakon svega je na supetarskoj rivi pogledao turnir u košarci 3x3.

U posjeti polaznicima kampa "Izrasti u legendu 5" bio je Caris LeVert, NBA zvijezda, igrač Clevelanda. Oduševio je male košarkaše, održao pokazni trening, pogledao naš turnir 3x3 na supetarskoj rivi... Proslavili smo i rođendan Andriji Čuliću, bio je to još jedan divan dan na kampu. Pogledajte video dnevnik "legende", peti dan.💛 #kksplit #višeodkošarke #žutaobitelj #ajmožuti #jednomžutiuvijekžuti

Posted by KK Split on Friday, July 1, 2022

Zabijao više od 20 poena po utakmici

LeVert za sobom ima šest godina iskustva u NBA ligi, u koju su ga 2016. kao 20. draftirali Indiana Pacersi, ali ga istog ljeta trejdali u Brooklyn. Tamo je igrao do siječnja 2021. kada je opet završio u Indiani kao dio velikog trejda Jamesa Hardena iz Houstona u Brooklyn. Ove je veljače Indiana krenula u rekonstrukciju i poslala ga u Cleveland.

Sezona 2020./2021. bila mu je istovremeno najbolja i najstrašnija u karijeri jer su mu na liječničkom pregledu u Pacersima pronašli tumor na bubregu pa je zbog operacije propustio dobar dio sezone, ali kada je igrao, u 47 nastupa za obje momčadi postizao je 20.2 poena u prosjeku.

Pročitajte više