NBA

VIDEO Nekadašnja NBA zvijezda zaigrala prvi put od sezone 2017./2018.

Foto: David Butler II/USA Today/Guliver

BOSTON Celticsi su prije 20 godina, kao deseti izbor na NBA draftu, uzeli Joea Johnsona i prvi mu dali priliku u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Na pola sezone su ga se odrekli, a sad ga ponovno zvali, u očajničkom pokušaju da zakrpaju roster načet izostancima zbog koronavirusa. Johnson se nakon tri godine mirovine vratio u dresu Celticsa i sudjelovao u sinoćnjoj pobjedi 111:101 protiv Cleveland Cavaliersa.

U igru je ušao kad je utakmica već bila odlučena i nastupio u posljednje dvije minute. Uz ovacije publike stupio je na parket te tako srušio rekord NBA lige kao igrač koji je u karijeri imao najveći razmak između prve i povratničke utakmice za istu franšizu.

VIDEO: Arena Sport

Brown predvodio strijelce

Potom je ubacio svoj jedini pokušaj na utakmici.

VIDEO: Arena Sport

Podsjetimo, NBA liga je zbog velikog broja zaraženih igrača dopustila momčadima kratkoročno angažiranje novih igrača. Tako brojni klubovi potpisuju igrače iz razvojne lige ili one koji su bez kluba, a u NBA su se vratili i neki veterani, među njima i Johnson, koji je potpisao ugovor na deset dana.

Boston su do pobjede vodili Jaylen Brown s 34 poena i šest skokova te Robert Williams s 21 košem, 11 uhvaćenih lopti i sedam asistencija. Kod Cavsa je najbolji bio Darius Garland s 28 koševa.

Pročitajte više