Video: Nikome nije jasno kako je Webber ovo preživio

ODLIČNA utrka u Valenciji za Veliku nagradu Španjolske ponudila je i horor koji, na sreću, nije završio tragično.

> Video: Vettel u Valenciji do druge pobjede!

> Kovalainen: Sva sreća da je s Markom sve u redu

Glavna uloga pripala je Red Bullovom vozaču Marku Webberu koji je tih 12 stravičnih sekundi horora gotovo preuzeo ulogu kaskaderskih Red Bullovih X-fightersa.

No, oni skaču i akrobacije u zraku izvode na za to pripremljenim motocilkima. Njega je ova mogla stajati života. Pri gotovo 310 kilometara na sat Webber je na najbržem dijelu staze u Valenciji naletio na stražnji kraj bolida Hekkija Kovalainena.

U sekundi je bio katapultiran nekoliko metara u zrak, napravio je salto, a zatim završio s kacigom prema zemlji. Svom je silinom udario u zaštitnu ogradu i činilo se da je najcrnji scenarij neizbježan. No, pravim je čudom ostao živ, i ne samo to, izvukao se bez ikakvih ozljeda.

Svi su bili u šoku, ponajviše Kovalainen, koji je nakon utrke izjavio:

"Izgledalo je strašno i bilo je strašno, ali bilo je i mnogo sreće u svemu. U dobrom smo odnosu bili prije ovog događaja, nadam se da ćemo biti dobri i nakon ovoga. Mislim i da ćemo popričati o svemu", zaključio je.

Webber: Za ples je potrebno dvoje

Webber je ovako objasnio nesvakidašnju nesreću.

"Iznenadilo me Kovalainenovo rano kočenje u zavoju. Nije bilo važno gdje sam bio ja ni koliko sam blizu bio jer sam sve imao pod kontrolom", kazao je Webber nakon utrke i dodao:

"Za ples je uvijek potrebno dvoje, zar ne? Obojica smo sudjelovala u incidentu. Bilo je gadno."

Pročitajte više