Video: "Ovo zaslužuje još!"

OVE SEZONE hokejaši Medveščaka odigrali su 60 utakmica, i u Ledenu dvoranu privukli više do 250 tisuća ljudi. Sezona za Medvjede tek što je završila, a uprava već zadovoljno trlja ruke jer prodane su gotovo već sve sezonske ulaznice za sezonu koja dolazi.

Još 60-ak sezonskih ulaznica uz led ići će u prodaju uoči samog početka novog izazova u Ebel ligi. Od "ledene bajke" mnogima se već diže kosa na glavi, jer Medveščak puni tribine iako nudi ligu koja nigdje ne vodi i igrače koji (više) nisu dorasli NHL-u ili jačim europskim ligama, dok mnogi hrvatski klubovi samo čekaju da netko ugasi respirator i skrati im muke.  No, u Medveščaku se ne obaziru previše. Nemaju ni razloga.

Pokazali su da i bez Bandićeva novca mogu napraviti najgledaniji show, "najbolju zabavu u gradu". Kada hokejaški laici, a takvih je kod nas mnogo, čitaju izvještaje iz Ledene, slobodni su pomisliti da je ona u najmanju ruku dom nekim budućim "jagrima" ili "ovečkinima", iako je ponuda zagrebačkog leda nije prva klasa. I to je jedna od Medveščakovih pobjeda, jer ljudi ne idu na utakmice sanjajući san o europskom proljeću ili iščekujući neki novi utopijski incident nekog Štimca ili Mamića.

Koji se javno mrze, privatno surađuju, i sve to o našem trošku.

Hokejaši su, i to se mora priznati, pokazali srce za puno manje novca nego što to očekujemo od Mandžukića ili Sharbinija.

Medveščak se osim plasmanom u finale doigravanja o svojoj premijernoj sezoni, hvali i podatkom da se na njihovim utakmicama popilo 15 tisuća litara piva, ali bez ijednog zabilježenog navijačkog incidenta. Sektor B, službena udruga navijača  Medveščaka, sinoć je još jednom odala priznanje igračima i klupskoj upravi. Ledena se opet napunila, makar je na repertoaru umjesto tekme bilo druženje, klizanje, potpisivanje autograma, fotografiranje...

Nagradu za najveću nadu navijači su uručili Mislavu Blagusu, Robert Kristan proglašen je igračem godine, a Miroslav Brumerčik najsrčanijim Medvjedom.

"Sretan sam, ma ovoga nema nigdje u svijetu. Ovo, ovo... ovo zaslužuje još", tražio je Brumerčik riječi za opis.

Vjerojatno nije ni svjestan kako je dobro pogodio. 

Pročitajte više