Video: Ribery padom na treningu uplašio Blanca i nasmijao suigrače

UTAKMICU Francuske i Hrvatske silno iščekuju u obje zemlje, ali i šira publika u cijeloj Europi. Pozorno se prate pripreme Laurenta Blanca i Slavena Bilića za, kako mnogi naglašavaju, reprizu polufinala SP-a iz 1998, iako će to biti potpuno drugačija utakmica. Hrvatska dugo nije igrala ovako slabo, dok su Francuzi okrenuli novu stranicu pod novim izbornikom i mladim igračima.

Francuski mediji puni su najava i komentara bivših nogometaša, trenera i stručnjaka koji najavljuju sutrašnji spektakl.

Francis Gillot, trener Sochauxa, u najavi utakmice Francuske i Hrvatske rekao je kako ovakvi susreti trebaju poslužiti za eksperimentiranje.

"Prijateljska utakmica treba biti prilika da se iprave neki nedostaci u igri, isprobaju novi igrači i eksperimentira s taktikom. Francuski reprezentativci imaju sposobnost da igraju na više različitih pozicija. Najbolji primjer je Nasri koji je prototip kompletnog igrača i može se prilagoditi različitim taktikama", rekao je Gillot.

Bivši francuski reprezentativac Youri Djorkaeff koji je za "tricolore" odigrao 82 utakmice i zabio 28 golova prisjetio se utakmice protiv Hrvatske na SP-u 1998. godine.

"Bila je to jedna od najtežih utakmica koju smo do tada igrali. Uspjeli smo francusku reprezentaciju odvesti na višu razinu", rekao je Djorkaeff.


U redovima sutrašnjih domaćina ne nedostaje dobrog raspoloženja. Franck Ribery je na treningu francuske reprezentacije oraspoložio igrače svojom nezgodom kada je u pokušaju da jednu loptu dočeka na glavu pao preko zaštitne ograde. Srećom po izbornika Blanca, koji je najavio kako se protiv Hrvatske najviše uzdaje u Bayernovog veznjaka, nije se ozlijedio.

Pročitajte više