Video: Rim spreman za dolazak navijača Uniteda

ZA PRVU četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka između Rome i Manchester Uniteda rimska policija pojačat će uobičajenu formaciju s obzirom na dosadašnja loša iskustva.

Roma i Manchester United u prošloj su se kalendarskoj godini sastali čak dva puta, odnosno, odigrali su četiri međusobne utakmice. Manchester United je u oba navrata izbacio Romu, a u obje utakmice odigrane u Rimu, u travnju i prosincu prošle godine, zabilježeni su veliki incidenti.

Navijački neredi i sukobi s policijom obilježili su prvu utakmicu, u travnju prošle godine, a niti susret u prosincu, u sklopu ove sezone, nije prošao bez problema. Devetorica navijača, sedmorica engleskih i dva Romina, završili su u bolnici, zbog uboda nožem i udaraca tvrdim predmetima. Isto tako, policija je svjedočila o problemima s engleskim navijačima koji su htjeli na stadion, iako nisu posjedovali ulaznice za utakmicu.

Uoči ogleda u utorak, policija je odlučila angažirati čak 1.400 svojih djelatnika za osiguranje ove utakmice. Policija iz Manchestera je engleskim navijačima sugerirala korištenje službenog prijevoza u dolasku na stadion, odnosno izbjegavanje dolaska na utakmicu u vlastitom aranžmanu.

Olimpico pod povećalom: Rim zbog huligana gubi finale Lige prvaka?

Iz Europske nogometne federacije (Uefa) u ponedjeljak su upozorili rimski klub i njegove navijače na moguće posljedice novih nereda.

"Ako se uoči, tijekom i nakon utakmice Rome i Manchester Uniteda ponove neredi viđeni u dvoboju osmine finala s madridskim Realom, Uefa će razmotriti mogućnost oduzimanja domaćinstva finala Lige prvaka 2009. godine, koje je dobio Rim." - izjavio je u ime Uefina čelništva William Gaillard, glasnogovornik organizacije.

U rimskom klubu opravdavaju se "problemom grada" argumentirajući kako se glavnina incidenata ne događa na stadionu, već oko njega i pogotovo po drugim gradskim punktovima.

Roma ima problema s kontrolom mnogobrojnih ekstremnih navijačkih frakcija, koje su, primjerice, nakon smrti Lazijeva navijača Gabrielea Sandrija često iz zasjeda napadali policijske ophodnje.

V.B./Totalsport
Foto:AFP

Pročitajte više