Video - Srpska policija ispričala se hrvatskim navijačima: "Što će tek biti u Beogradu"

SRPSKA policija privela je šest osoba u Novom Sadu tijekom i nakon utakmice Hrvatske i Francuske koju su naši rukometaši dobili 29:22. Domaći su navijači na više lokacija napali hrvatske navijače koji su u velikom broju stigli podržati Kauboje na Europskom rukometnom prvenstvu. Na automobilima novinara i fotografa iz Hrvatske probušene su gume, a razbijen je i velik broj automobila. Pogledajte fotografije u galeriji.

> Hrvatske navijače u Srbiji napali nožem i sjekirom! Kamenovani im auti, zapaljen kombi

Hrvatskim su navijačima oduzeti transparenti, neki su prošli s lakšim ozljedama, a oštećen je i veći broj automobila hrvatskih registracija. Direktor policije Milorad Veljović za Tanjug je rekao kako domaće snage tijekom istrage surađuju i s hrvatskom policijom u nastojanjima da otkriju i ostale počinitelje. Obećao je da će osigurati sigurnost svim navijačima na EP-u.

"Srpska policija će im biti na raspolaganju 24 sata dnevno", rekao Veljović i uputio ispriku napadnutim hrvatskim navijačima, piše Blic.

Pogledajte video Radio-televizije Srbije.


"Bila je to osveta srpskih navijača za skandiranje Hrvata u dvorani SPENS i spominjanja Vukovara", piše Sportski Žurnal i dodaje: "Hrvati su se plasirali u polufinale i očekuje se njihov dolazak u beogradsku Arenu. Možemo samo zamisliti što bi se moglo dogoditi već u petak kad su na programu utakmice završnice".

U nedjelju, tijekom utakmice Hrvatske i Španjolske također je došlo do sličnih incidenata, razbijeno je nekoliko vozila hrvatskih navijača, a privedena su dvojica srpskih državljana zbog fizičkog napada na petoricu Hrvata.

Priopćenje hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova:

"Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izrazilo je danas prosvjed veleposlaniku Republike Srbije u Zagrebu Stanimiru Vukićeviću, povodom jučerašnjih napada na vozila hrvatskih navijača u Novom Sadu i Rumi, pri čemu su neki od hrvatskih državljana i ozlijeđeni.

Veleposlanik Vukićević izrazio je žaljenje zbog nastalih incidenata te izvijestio hrvatsku stranu kako su nadležne službe Republike Srbije dosad uhitile 6 napadača na hrvatske navijače. Također je izvijestio kako se istraga i dalje nastavlja te će o svim rezultatima nadležna tijela u Republici Hrvatskoj biti pravovremeno informirana.

Obostrano je ocijenjeno kako ovakvi incidenti ne pridonose jačanju odnosa između dviju država. U tom smislu, s hrvatske strane zatražen je pojačan angažman službi sigurnosti u Republici Srbiji tijekom predstojećih ovotjednih rukometnih susreta, na kojima se očekuje i povećana nazočnost hrvatskih navijača."

Pročitajte više