Video: Supertalentirani Ricky Rubio ne može odoljeti NBA izazovu

NAJTALENTIRANIJI mladi europski košarkaš, 18-godišnji razigravač Joventuta Ricard 'Ricky' Rubio, službeno je potvrdio prijavu na ovoljetni NBA draft.

Odluka je pala u ponedjeljak kasno navečer, nakon sastanka kojeg su u Badaloni vodili predsjednik Joventuta Jordi Villacampa i američki menadžer mladog Španjolca Dan Fegan. Rubio se tako odlučio na iskorak više u vlastitoj karijeri.

Rok za prijavu na draft istječe dolazeće nedjelje, a Rubio, kao i svi drugi prijavljeni mladi košarkaši, imaju mogućnost povući svoje prijave do deset dana prije same ceremonije drafta, koja će se ove godine održati 25. lipnja u njujorškom Madison Square Gardenu. Već 19. svibnja bit će poznat redoslijed po kojem će NBA klubovi birati igrače.

Ugovor s katalonskim klubom Rubio ima do ljeta 2011. godine, te će Joventut za njega tražiti odštetu od šest milijuna eura, koliko nalaže sama ugovorna klauzula. To znači da će sljedeće sezone Rubio postati rookie samo u slučaju bude li visoko plasiran na draftu. Ne bude li to slučaj, nastavit će igrati u Joventutu.

Preme trenutačnim predviđanjima, Rubio će biti među prva tri picka. Vjerojatnost da bude prvi ipak je mala: u ovom je trenutku najveći kandidat za tu čast Blake Griffin, dosadašnji 20-godišnji krilni centar sveučilišne momčadi Oklahome.

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više