Video: Uefa se prisjeća Debrecenovog uništavanja Hajduka

Tekst: M.M.
Foto: AFP

DEBRECEN je jedna od osam momčadi koje ove sezone debitiraju u grupnoj fazi Lige prvaka, što su na službenoj stranici Uefa iskoristili za predstavljanje ovog mađarskog kluba. Debrecen je osnovan 1902. godine, a u Mađarskoj je poznat pod nadimkom Loki. Do sada je osvojio četiri naslova prvaka Mađarske i tri nacionalna Kupa.

Kao najboljeg igrača Debrecena izdvajaju 24-godišnjeg napadača Gergelyja Rudolfa, kojeg opisuju kao vrlo kvalitetnog i talentiranog napadača, a koji je jedini igrač domaćeg prvenstva kojeg je nizozemski strateg na klupi Mađarske Erwin Koeman pozvao u nacionalnu selekciju. Rudolf je jedno vrijeme u svojoj karijeri igrao u francuskoj ligi.

U rubrici povijesni susreti Debrecena stoji samo jedan, okršaj sa splitskim Hajdukom, gdje je mađarski klub u dvije utakmice slavio sa velikih 8:0, 3:0 na domaćem terenu i veličanstvena pobjeda na Poljudu od 5:0.

Igrači Debrecena pregazili su Hajduk poput parnoga stroja ostavivši ih bez nade, a isto se dogodilo i njima u sljedećoj fazi kvalifikacija za Ligu prvaka, kada su sa ukupnih 6:0 ispali od Manchester Uniteda.

Na koncu Uefa.com je istaknula kako je najbolji igrač Debrecena ikad Tamas Sandor, koji je bio glavni igrač momčadi sva četiri puta kada su se okitili naslovom prvaka Mađarske. Iako su Sandora tražili u Italiji, ovaj nije otišao iz Debrecena, a umirovio se 2008. godine.

Pročitajte više