Video - UFC 140: Jones brani naslov protiv Machide, Pokrajac protiv “Poljskog eksperimenta”!

NA UFC-u 140 11. prosinca Jon Jones će u kanadskom Torontu drugi put u karijeri braniti svoj pojas prvaka u poluteškoj kategoriji.

Na drugoj strani kaveza najmlađem UFC-ovom šampionu i najatraktivnijem borcu današnjice stajat će uvijek opasni Brazilac Lyoto Machida.

Na istoj priredbi šesti puta u UFC-ov oktogon ulazi i jedini hrvatski borac u najjačoj svjetskoj MMA promociji, Igor Pokrajac. Poki će treću pobjedu tražiti protiv snažnog Kanađanina Krysztofa Soszynskog kojeg znakovito zovu i “Poljski eksperiment”.

Spektakularan popis borbi popunit će i okršaji Franka Mira i Antonija Minotaura Nogueire, odnosno njegovog manjeg brata blizanca Minotora s legendarnim Titom Ortizom. Izravni prijenos iz Toronta možete pratiti ekskluzivno na Fight Channelu (kanal 25, MaxTV) s početkom u 03:00h.

Jones treći put u 2011. protiv nekog bivšeg UFC prvaka

Teško se odlučiti koji bi od ovih dvoboja mogao biti zanimljiviji i bolji. Javnost će svakako s nestpljenjem iščekivati i četvrti nastup u 2011. za Jona Bonesa Jonesa. Zanimljivo i indikativno, Jones se u dva od tri dosadašnja susreta borio protiv bivših UFC prvaka. Najprije je pobijedio Mauricija Shoguna Ruu otevši mu pritom prestižan pojas, a zatim je deklasirao Quintona Rampage Jacksona u svojoj prvoj obrani. Na UFC-u 140 ga čeka još jedan okršaj protiv nekadašnjeg prvaka, a možda i najteži ispit u dosadašnjoj karijeri. Iako kladionice ne daju previše šanse Machidi, Brazilac je u prošlosti pokazao da zna i može iznenaditi. Pobjede protiv boraca kao što su BJ Penn, Tito Ortiz, Rashad Evans, Randy Couture i Mauricio Shogun Rua moraju kod Jonesa izazvati respekt i oprez.

Big Nog želi osvetu protiv Mira

Ništa manje zanimljiv ne bi trebao biti niti okršaj dva top UFC-ova teškaša i dva majstora partera, legendarnog Big Noga i bivšeg  šampiona Franka Mira. Dvojac se već sučelio na UFC-u 92 2008., a tada je tehničkim nokautom slavio Amerikanac. Dapače, bio je to prvi poraz prekidom u karijeri za Prideovu legendu i svojevrstan nagovještaj njegovog pada. Obojica u ovaj dvoboj ulaze u pobjedničkom ritmu, Minotaurao je u Rio de Janeiru nokautirao Brendana Schauba, a Mir je najprije nokautirao Cro Copa, da bi u zadnjem dvoboju svladao i Royja Nelsona jednoglasnom odlukom sudaca. Pobjeda bi za oba boca značila i povratak gotovo na sam vrh ove divizije i eventualnu šansu za naslov prvaka. Nogueira će, naravno, imati i dodatni motiv za osvetu protiv borca koji mu je zadao prvi nokaut u karijeri.

Ortiz spašava goli život

Na istoj priredbi u meču s Titom Ortizom nastupit će i “Mali” Nogueira. Nakon dva slavlja u premijernim UFC nastupima, Minotoro je “nathrvan” od Ryana Badera i Phila Davisa. U Torontu ga čeka još jedan hrvač koji doduše nije u naponu snage kao prije spomenuti dvojac, no da Ortiz može iznenaditi, vidjeli smo prije par mjeseci kada je nokautirao upravo kvalitetnog Badera. Obojica boraca su u prilično teškoj situaciji. Novi poraz za Minotora značio bi možda čak i oproštaj od UFC-a, iako je vjerojatnije očekivati da bi mu čelnici američke promocije i tada dali još jednu šansu. Ortiz je nakon pet godina bez pobjede, iznenadio protiv Badera, da bi ga samo jednu priredbu kasnie (UFC 133) deklasirao Rashad Evans. Ukoliko izgubi, realno je očekivati da UFC više neće htjeti njegove skupe usluge. Poznato je, naime, da je “The Huntington Beach Bad Boy” jedan od najbolje plaćenih UFC boraca. Iako je u prošlosti itekako zadužio američku promociju, nitko više ne želi gledati njegove blijede predstave.

Poki traži put prema vrhu

Naravno, hrvatska publika će s najvećim nestrpljenjem iščekivati dvoboj našeg Igora Pokrajca i Kanađanina Krysztofa Soszynskog. Iako se radi o uvodnom meču, Fight Channel je osigurao prijenos i ove borbe. Nakon što se Cro Cop umirovio, upravo su na Pokrajčevim leđima ostale sve nade i očekivanja domaćih ljubitelja slobodne borbe. Pokrajac definitivno neće imati lagan posao protiv izuzetno snažnog i vrlo izdržljivog “Poljskog eksperimenta” koji je u UFC-u već dugi niz godina. Obojica su u 2011. imali dosta problema s ozljedama i bolesti. Ovaj je dvoboj, naime, bio dogovoren već za travanj, no tada je Poki u posljednji trenutak otkazao nastup zbog problema s želucem. Nakon par mjeseci oporavka, Zagrepčanin je spreman i motiviran pokazati da i dalje pripada borilačkoj eliti. Ukoliko meč ostane u stojci, Pokrajčeve šanse su i više nego dobre, dok će Soszynski svoju priliku sigurno tražiti na parteru i u kličnu. U slučaju poraza Igor bi se našao u neugodnoj poziciji, no vjerujemo da mu negativan rezultat ne bi donio otkaz u UFC-u. Kanađanin je već najavio lov na naslov, a Pokrajca je nazvao prvom preprekom na tom putu. Što će vam više od ove sjajne pozivnice…

Izravni prijenos iz Toronta počinje u noći sa subote na nedjelju, 11. prosinca, u 03:00h na Fight Channelu (MaxTV, kanal 25). Snimka priredbe može se na istom kanalu pogledati čitavu nedjelju.

Glavne borbe:

Jon Jones vs. Lyoto Machida
Frank Mir vs. Antonio Rodrigo Nogueira
Tito Ortiz vs. Antonio Rogerio Nogueira
Mark Hominick vs. Chan Sung Jung
Claude Patrick vs. Brian Ebersole

Uvodne borbe:

Igor Pokrajac vs. Krzystof Soszynski
Jared Hamman vs. Constantinos Philippou
Dennis Hallman vs. John Makdessi
Yves Jabouin vs. Walel Watson
Mark Bocek vs. Nik Lentz
Rich Attonito vs. Jake Hecht
John Cholish vs. Mitch Clarke

Pročitajte više