Video: Ukrajina šesticom prošla Andoru

REPREZENTACIJA Ukrajine nije kiksala u Andori kao što smo priželjkivali, štoviše, na koncu su golovima Ševčenka, Guseva, Rakitskija, Jarmolenka i Seležnjeva sa visokih 6:0 pregazili amaterskog protivnika. Treba istaknuti veliki dio utakmice nije to izgledao kao lagani posao za Mihajličenkove pulene, jer je sve do 61. minuti Ukrajina vodila s minimalnih 1:0. Evo što se događalo na Pirinejima...

> Stari lisac Hitzfeld "nulom" protiv Izraela u Baselu Švicarce odveo na SP

> Video: Podolski golom u posljednjim trenucima spasio obraz Nijemaca protiv Finske

> Video: Sjajni Gilardino hat-trickom u posljednjih 12 minuta spriječio blamažu Talijana protiv Cipra

> Slovaci po poljskom snijegu izborili povijesni prvi nastup na SP-u!

> Portugal se bez Ronalda lako obračunao s Maltom i ukrcao u vlak za dodatne kvalifikacije

> Video - Ćiro naglo prizemljen: Španjolska petardom kroz Zenicu

> Video: Englezi lako odradili posljednji ispit, Beckham na deset nastupa do Shiltona

> Nezainteresirana Srbija poražena u Litvi, Francuzi bolji od Austrije

Dobar početak Andoraca, Pjatov spašavao Ukrajince

U prvih dvadesetak minuta domaćini su iznenadili Ukrajince svojom trkom, angažmanom i ofenzivnim pristupom pa su ponekad i četvorica Andoraca bili u kaznenom prostoru gostiju. Onda u 21. minuti imali su Andorci sjajnu priliku za vodstvo. Naime, sa desnog krila oštro je ubacio kapetan Andore Manel Jimenez, međutim na koncu je lopta išla u sami kut ukrajinskog gola. Pyatov je slabo reagirao, lopta mu je ispala, šetala se po crti, ali je na koncu primirio i spasio Ukrajinu.

Samo dvije minuta kasnije Ukrajina je povela. Nakon odbijanca u kaznenom prostoru, lopta je došla do Ševčenka koji je iz poluvoleja sa desetak metara proparao mrežu domaćina. Nije to uznemirilo domaćine, koji već u 30. minuti imaju još jednu vrlo dobru priliku za gol. Poigravao se u obrani Kučer, loše je zagradio loptu koju je ostavio za Pjatova, što je zamalo iskoristio Sanchez koji se provukao između njih i u padu zapucao. Na sreću po goste Pjatov je pokušaj odbio u korner.

Golijada u drugom poluvremenu

Do kraja poluvremena ozbiljnijih prilika nije bilo, baš kao i početkom drugoga dijela, gdje su se Ukrajinci malo povukli i čuvali vodstvo koje im je donosilo dodatne kvalifikacije. U 61. minuti Ukrajina je povela sa 2:0 i utakmica je zaplovila u mirnije vode. Nazarenko je sjajno u kazneni prostor proigrao Guseva, kojem sa desetak metara nije bilo teško matirati andorskog vratara. Već devet minuta kasnije sa desne strane ubacio je Nazarenko, a nespretno je u kaznenom prostoru reagirao Lima i poslao loptu u vlastiti gol.

U posljednjih desetak minuta Ukrajina je postigla još tri gola, a Andorci su sasvim nestali s terena. Prvo je u 80. minuti fantastičnim udarcem sa tridesetak metara Rakitskij povećao na 4:0, da bi se onda na ljestvicu strijelaca upisali i mladi Seležnjev te veznjak Jarmolenko koji je lijepim lažnjakom stavio točku na i ove lepršave ukrajinske igre. Ukrajina je na koncu zasluženo pobijedila i osigurala dodatne kvalifikacije, a Hrvatska će svoje službene utakmice odigrati tek za godina dana.

Pročitajte više