Video: Večer u Zagrebu unatoč najavama protekla mirno

TRIBINE na utakmici Dinama i Šibenika na maksimirskom su stadionu večeras ostale zjapiti prazne, nakon što je policija nekima od pripadnika BBB-a zabranila ulazak na stadion. Utakmicu je na kraju ostalo gledati svega 100-tinjak navijača.

> Policija, klubovi i majke navijača spremni za subotnju večer

Ono što je nekim navijačima prepriječilo put su transparenti s napisima "Hrvatska, srami se!", "U tuđoj smrti se naslađujete, na nasilje pozivate", "Ni pokojne sinove heroja ne poštujete", i "Frankie, R.I.P". Policija navijačima koji su nosili te transparente nije dopustila ulazak na stadion.

Boysi su, nakon što im policija nije dozvolila ulazak na stadion s transparentima, odlučili bojkotirati utakmicu. Policija nije objasnila zašto je zabranila navijačima transparente. Utakmicu je osiguravala nekolicina zaštitara, a na njoj se pojavio i načelnik zagrebačke policije Marijan Tomurad.

Revoltirani policijskim postupkom, navijači su se uputili prema Trgu bana Jelačića te se počeli okupljati na Opatovini i na Dolcu.

Na Trgu bana Jelačića pojavile se s bijelim ružama tek dvije majke

Iako se na glavnom zagrebačkom trgu večeras očekivalo okupljanje zabrinutih roditelja, prvenstveno majki, koji su najavili dolazak na Trg bana Jelačića s bijelim ružama te mimohod do Ribnjaka kao počast ubijenom Frani Despiću, to se nije dogodilo. Pojavile su se tek dvije majke, s kojima su se neki od navijača uputili prema Ribnjaku, gdje su položili cvijeće na mjestu gdje je prošle subote ubijen Despić.

Majke koje su se na Trgu pojavile u, za njih sramotno malom broju, bile su ogorčene i razočarane neodazivom ostalih roditelja. "Svaka čast roditeljima, sada su pokazali koliko im je stalo do vlastite djece!", kazala je jedna od majki, dodavši kako im nitko nije dao podršku.

Oko 23 sata, park Ribnjak bio je potpuno prazan, tek nekoliko policajaca osiguravalo je područje.

Od policajaca doznajemo kako je večer protekla mirno te da nije bilo nikakvih izgreda u parku.

Na Trgu se tijekom večeri moglo vidjeti tek nekoliko policajaca i grupice navijača koje s vremena na vrijeme prošeću glavnim gradskim trgom.

Zbog razbijanja HTV-ove kamere priveden 18-godišnjak

Utakmica između Dinama i Šibenika prošla je mirno i nije bilo privedenih osoba, kažu u zagrebačkoj policiji. Što se tiče grupiranja navijača po gradu, zasad nisu zabilježeni nikakvi incidenti, a s obzirom na ranije izrečene prijetnje koje su kružile internetom, policija je u pripravnosti. Kako kažu, pojačane su patrole i obilaze se mjesta gdje se okupljaju mladi.

U službene je prostorije policije jučer doveden 18-godišnjak nad kojim se provodi obrada zbog napada na snimatelja HTV-a kojemu je jučer razbio kameru, potvrdila je također policija.

K.C.
Foto: Index

Pročitajte više